Bazarul de Craciun Anual IWA

Bazarul de Craciun Anual IWABazarul de Craciun Anual IWA are ca scop ajutorarea oamenilor bolnavi si aflati in dificultate din Romania prin acte si proiecte de caritate. La acest eveniment despre diversitatea internationala diverse tari vor arata cultura, dans, costume, ornamente de Craciun, produse si vor oferi delicioase mancaruri internationale. Acesta este un loc minunat unde veti gasi cadouri unice de Craciun si veti avea parte de un divertisment spectaculos din intreaga lume!

Asociatia Human Animal Rights va fi prezenta la eveniment in vederea ajutorarii animalelor aflate in dificultate. La standul Human Animal Rights veti cunoste catelusi si pisicute care vor fi pregatiti pentru adoptie! Costul unui bilet este de 10 lei, pentru copii sub 10 ani intrarea este libera.

Data: duminica, 12.12.2010
Locatie: Romexpo, pavilioanele 16 si 17
Program: intre 10.00 si 18.00.


Targul online “Christmas Gifts 2010”

Targul online “Christmas Gifts 2010”In perioada 08 - 12 decembrie pe www.vexpo.ro va avea loc prima editie a targului online “Christmas Gifts 2010”, targ care se adreseaza persoanelor aflate in criza de timp in cursa pentru cumpararea cadourilor de Craciun. Participantii la eveniment pot gasi aici in cateva minute, cadoul dorit pentru cei dragi, evitand astfel drumurile si aglomeratia din trafic .

Mini-vacante de Craciun sau la Ski ( oferte Paralela 45 sau Eden Predeal), accesorii si tinute pentru doamne si domnisoare (Trendissimo), carti, produse IT, produse cosmetice, (Charity Gifts) pana la jucarii (Chicco), incaltaminte si hainute pentru copii (Bondarel), acestea sunt doar cateva dintre cadourile pe care expozantii le-au pregatit pentru vizitatorii targului.

Accesul la ofertele expozantilor se va face prin intermediul unei platforme 3D, aceeasi platforma care a asigurat succesul de public pentru Targul de turism Travel Expo 2010 (aproximativ 17.000 de vizitatori ) organizat de Perfect Tour in luna Octombrie .

Cei care vor accesa Platforma VEXPO in perioada Targului, vor putea achizitiona cadourile propuse de expozanti beneficiind de discount-uri de pana la 25 % din valoarea acestora.

Platforma VEXPO este destinata organizarii de targuri si expozitii in mediul online, existand si posibilitatea realizarii de evenimente la cerere, pentru diverse organizatii sau companii, indiferent de domeniul de activitate .

Mosul vine cu reduceri La Baneasa Shopping City

Mosul vine cu reduceri La Baneasa Shopping CityIn perioada 10-12 decembrie Baneasa Shopping City continua traditia weekendurilor speciale cu cele mai bune oferte, dedicate de aceasta data produselor cosmetice, lenjeriei intime si pantofilor.

Astfel, cei care au planuit sa daruiasca parfumuri, creme, truse de machiaj, lenjerie intima, cizme, ghete si pantofi au ocazia in acest weekend de Best Deal sa cumpere cadouri la preturi speciale din Polul Nord al Cadourilor.

Festivalul de Datini si Obiceiuri de Craciun si Anul Nou - Florile dalbe

Festivalul de Datini si Obiceiuri de Craciun si Anul Nou - Florile dalbePerioada: 10 - 12 decembrie 2010

Deschiderea va avea loc vineri 10 decembrie 2010, ora 12.00

Program de vizitare:

vineri: 12.00 - 17.00
sambata - duminica: 9.00 - 17.00

Vineri, 10 decembrie

12.00 Primiti colinda noastra!
12.15 Corul “Iosif Naniescu” al Protopopiatului Curtea de Arges Dirijor - Pr. Diacon Drd. Dumitru Codrut Scurtu (Sala Gh. Focsa)
12.30 Stea, steluta luminata - poezie de Craciun. Atelier de lectura - Scoala Nr. 112, Bucuresti
Lansare de carte: Dr. Iuliana Paloda Popescu, Cu privighetoarea pe umar, Editura RAWEXCOMS Bucuresti, 2010
13.30 Teatrul de umbre, coordonator: Iulia Grumazescu (Sala Gh. Focsa)
13.45 Ansamblul folcloric “Victoria Gheorghe” - Bechet, Dolj. Coordonator: Marinela Sfetcu
14.15 Colinde … Ileana Gratiana Pop - com. Ciumirna, jud. Salaj (Sala Gh. Focsa)
13.00 - 15.00 Sorcova vesela ... cu Aurelia Tudor. Atelier de creatie (Sala Gh. Focsa)
12.00 - 17.00 E vremea darurilor! Obiecte realizate de mesteri populari, produse gustoase si aromate din gastronomia traditionala, produse bio.

Sambata, 11 decembrie


12.00 O, ce veste minunata! - Grupul Ciobanasul - Gura Teghii, jud. Buzau. Coordonator: Filica Baroian
12.30 Asa-i datina la noi … Ansamblul Tara Vrancei - Focsani, jud. Vrancea. Coordonator: Maria Murgoci
13.00 Colinde aromane ... Ansamblul folcloric aroman Pilisterlu. Coordonator: Chirata Gheorghe
13.30 Deschide usa, crestine! … Gelu Voicu si Taraful Lautarii din Teleorman
14.00 Florile dalbe ... Florin Ologeanu - Alexandria, Teleorman
14.15 Grupul folcloric Raze de lumina al Liceului „Barbu Stirbei” din Calarasi. Coordonatori: prof. Corina Mihaela Ionescu, prof. Marian Ghica
14.30 Iata, vin colindatorii … Grupul Rromnorri din Braila. Coordonator: prof. Maria Cornea
14.45 Muguri de anin - com. Aninoasa, jud. Dambovita. Coordonator: Maria Stoica
15.00 Grupul folcloric Bosilce (Busuiocel) al Asociatiei ZAEDNO a Bulgarilor din Targoviste. Coordonator: Emilian Enache
15.15 Grupul folcloric De la Gorj la Mehedinti. Coordonatori: Ion Dumitrascu, Ion Dragan
15.30 Colinde … Ileana Gratiana Pop - com. Ciumirna, jud. Salaj
09.00 - 17.00 E vremea darurilor! Obiecte realizate de mesteri populari, produse gustoase si aromate din gastronomia traditionala, produse bio.

Duminica, 12 decembrie

11.00 Parada obiceiurilor de iarna la Muzeul Satului
13.30 Jocuri cu masti - Ansamblul Drumul baltagului din com. Borca, jud. Neamt. Coordonator: prof. Ionel Alamaie
13.45 Jocul caprei ... Ansamblul Cununita din com. Ilva Mare, jud. Bistrita Nasaud. Coordonator: prof. Pavel Berengea
14.00 Ansamblul Viseul - Viseul de Sus, Maramures. Coordonator: Ioan Bledea
14.15 Cerbul si ursul - com. Scobinti, jud. Iasi. Coordonator: Dumitru Hriscu
14.30 Ansamblul Traditii luncavitene, com. Luncavita, jud. Tulcea. Coordonatori: Ilie Stefan, Gheorghe Trandafir
15.00 Ansamblul Dubasii din Lapugiu, Hunedoara. Coordonator: George Munteanu
15.15 Teatru haiducesc … Banda lui Bujor, com. Asau, jud. Bacau. Coordonator: Fanica Paraschiv
15.45 Vasilca ... Ansamblul Dunarica, com. Nasturelu, jud. Teleorman. Coordonator: prof. Puiu Simion (Scena Dumitra)
09.00 - 17.00 E vremea darurilor! Obiecte realizate de mesteri populari, produse gustoase si aromate din gastronomia traditionala, produse bio.

Iasi: "Zeul Macelului" la Teatrul NatiomaI

Iasi: "Zeul Macelului" la Teatrul NatiomaI"Zeul Macelului" la Teatrul NatiomaI din Iasi

Data: 10-12-2010
Ora: 18:00
Teatrul National "Vasile Alecsandri" va invita vineri 10 decembrie in Sala Studio "Teofil Valcu", incepand cu ora 18.00, la piesa "Zeul Macelului" de Yasmina Reza.De asemenea, piesa poate fi vizionata si in 29.12.2010 in Sala Teatru? (Teatru la Cub), de la ora 19:00.


"Un umor ravasitor dus pana la tragism" "Un virulent razboi al cuplurilor" Premiul Tony pentru cea mai buna piesa de pe Broadway in 2009 Premiul Laurence Olivier pentru cea mai buna comedie in 2009 "O bijuterie tragicomica muscatoare si caustica" - sunt doar cateva referinte la piesa semnata de cel mai in voga dramaturg francez al momentului - Yasmina Reza.

Pretul biletelor este 13 lei (6,50 lei cu reducere).

Brasov: Concert cu ocazia Craciunului la Biserica Neagra

Brasov: Concert cu ocazia Craciunului la Biserica NeagraData: 12 decembrie
Loc de desfasurare: Biserica Neagra
Organizatori: Biserica Evanghelica
Pret: 10 lei si 5 lei cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari


In data de 12 decembrie 2010, Parohia Brasov a Bisericii Evanghelice C.A. din Romania organizeaza traditionalul concert de Craciun de la Biserica Neagra.

Concertul ce va incepe la ora 17:00 va reprezenta un popas in istorie prin interpretarea a doua cantate bisericesti pe tema asteptarii si nasterii pruncului Iisus.

Programul doreste a-i purta pe cei prezenti pe un drum asemenea celui parcurs de fecioara Maria, ce va porni de la asteptarea venirii Pruncului si se va termina cu bucuria nasterii lui Mesia. In deschidere Corul Bach al Bisericii Negre, alaturi de solistii Cristina Radu (sopran), Beniamin Ghegoiu (tenor), Dan Popescu (bas) si acompaniati de orchestra baroc, vor interpreta Cantata BWV 61 „Nun komm, der Heiden Heiland" („O vino, Mantuitor al paganilor") de Johann Sebastian Bach. Suita orchestrala nr.4 de J.S. Bach va face trecerea catre Cantata de Craciun a lui Georg Philipp Telemann care va incheia in acorduri festive concertul a carui conducere muzicala ii va apartine dirijorului Steffen Schlandt.

Muzica va fi completata de proiectiile video ce vor desavarsi cadrul unei seri de pace sufleteasca si bucurie.

Brasov: Schimb de carti, editia a IV-a

Brasov: Schimb de carti, editia a IV-aData: 12 decembrie
Loc de desfasurare: Ceai et caetera
Organizatori: Stefan Oancea
Pret: Intrarea este libera si oricine poate participa.

Duminica, 12 decembrie 2010, ora 18, in ceainaria Ceai et caetera, are loc a IV-a editie "Schimb de carti Brasov".

"Schimb de Carti" este o serie de intalniri lunare ce se desfasoara in mai multe orase din Romania (si nu numai), simultan.

Pe scurt, ne intalnim pentru a schimba carti intre noi si a discuta intr-un cadru cat mai liber si cat mai putin rigid, la un ceai, un suc sau o cafea despre carti, autori, edituri si orice ne mai trece prin minte.

Sibiu: Expozitia "Chipuri de sfinti"

Sibiu: Expozitia "Chipuri de sfinti"Locatie: Muzeul Astra

Icoane pictate pe sticla, din colectia Muzeului Astra, ne vor fi prezentate in cadrul acestei expozitii, organizate nu intamplator acum in intampinarea Sfintei Sarbatori a Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos, ca pe un dar.

Totodata, cor fi prezenti in cadrul vernisajului grupul de copii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1, invitati cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, pentru a sustine un minirecital de colinde. Expozitia poate fi vizitata pana in data de 24 ianuarie 2011.

Cluj: Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2010

Cluj: Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2010Cluj: Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2010
Data: Sambata, 11 decembrie 2010
Ora: 20:00
Locatie: Casa de Cultura a Studentilor


Noaptea Devoratorilor de Publicitate – editia 2010 (editia festiva – 30 de ani de NDP)
Gazda evenimentului: Dragos Muscalu.
Invitati: Senzor
Biletele se pot gasi in Iulius Mall si la CCS