Top 3 cele mai paguboase investitii in infrastructura

Top 3 cele mai paguboase investitii in infrastructura3. Pista aeroportului Baneasa. Pista a fost modernizata in 2007 pentru 20 de milioane de euro. A fost folosita la capacitate normala doar cinci ani, pentru ca saptamana trecuta aeroportul s-a inchis de tot.

2. Pasajul Basarab. Pilonii spectaculosi din mijlocul Capitalei par sa ajute la traversarea unui rau la fel de spectaculos. In realitate, cei doi kilometri de pod trec peste o cale ferata care se opreste dupa doar 500 de metri, arata Riscograma.

1. Autostrada Bechtel. Traseul a fost contestat de la inceput, pentru ca nu urma coridorul IV european, motiv pentru care nu putea primi nici finantare.

Cresterea economica si productia industriala

Cresterea economica si productia industrialaSaptamana trecuta domnul ministru de finante Bogdan Dragoi ne anunta ca este optimist in legatura cu cresterea economica pentru 2012.

Comenzile in industrie au avut o rata de crestere din ce in ce mai mica in 2011. O dinamica care seamana foarte mult cu ultima parte din 2008, noteaza Florin Citu.

Mai mult, dinamica comenzilor a influentat si ritmul de crestere a productiei industriale. In 2011 productia industriala a avut cea mai importanta contributie la cresterea economica.

Noua despre tranzactia Ringier – eJobs

Noua despre tranzactia Ringier – eJobsCumparatorul este un investitor strategic, Ringier Romania

Ringier copiaza strategia partenerului sau din Europa Centrala si de Est, Axel Springer, companie care a investit, in online, peste 1 miliard de euro in ultimii ani, scrie Orlando Nicoara.

Prin aceasta achizitie Ringier Romania devine un jucator si pe piata serviciilor online, compania fiind, traditional, un producator de continut.

Pacea lui Ungureanu

Pacea lui UngureanuCa un diplomat ce este, premierul Ungureanu a gasit modalitatea de a raspunde presiunilor facute de coalitia de guvernare pentru alocarea banilor catre primarii, acum in campania electorala, scrie Biziday.

Zice premierul, nu dam bani dupa criterii politice, dam bani celor care au de cofinantat proiecte europene, dar si celor care au datorii la utilitati. Cum ar veni ii platim pe cei mai vrednici si pe cei mai lenesi dintre primari.

In primul rand ca la proiecte europene guvernul este obligat sa cofinanteze si a facut-o chiar si in cele mai negre perioade bugetare, chiar daca a fost vorba de primarii controlate de Opozitie.