Antena 3, complet partinitoare:Prejudiciul este inventat! Este procesul (politic al) secolului

Antena 3, complet partinitoare:Prejudiciul este inventat! Este procesul (politic al) secolului

Inaintea sentintei, Antena 3 a transmis foarte partinitor povestea procesului, prin vocea reporterilor televiziunii lui Voiculescu.

"Vedem dupa cata lume este adunata aici ca asistam la procesul politic numarul 1 ai ultimilor 25 de ani si de fapt al secolului. Lucrurile nu sunt in ordine in acest dosar, lucrurile sunt aranjate astfel incat sa se inventeze un prejudiciu", considerau reporterii Antenei 3.

"Este o sentinta dupa dictarea procurorilor, adica a acelor procurori care exercitau presiuni asupra DNA".

Reporterii Antenei 3 considera ca prejudiciul de 60 de milioane de euro este inventat. "Este testul pe care il dau judecatorii, doi oameni cu experienta si cariere ireprosabile pana in acest moment".



Dupa care Alessandra Stoiescu, reporter al Antenei 3, a devenit mai putin coerenta: "Pe umerii lor (ai judecatorilor - n.r.) este sarcina de a da o decizie corecta, iar decizia corecta cu atat de multe semne de intrebare este foarte interesant, intrucat in functie de ce decid ei vom afla daca este un complet de judecata sau un pluton de executie intr-un dosar politic".

Pentru 10 ani de mandat ticalos al lui Traian Basescu, 10 ani de inchisoare si pentru Voiculescu; rimeaza, din pacate!

Majoritatea televiziunilor au anuntat la ora 14:26 sentinta, Antena 3 subliniaza ca "va mai dura un timp" pana cand vor primi solutia. Intre timp, reporterii si invitatii din studio spun ca "este incredibil cum poate fi judecat un om inocent, ca Dan Voiculescu" si continua sa considere ca este un proces politic.

La mai bine de cinci minute dupa ce alte televiziuni transmiteau sentinta, si Antena 3 anunta verdictul - 10 ani de inchisoare cu executare. Din studio, in timp ce sunt transmise verdictele, reporterii Antenei 3 remarca faptul ca sentintele sunt majorate, "asa cum a cerut DNA-ul in apel!". Tot din studio se comenteaza ca "nu era cazul" sa ii fie interzise si drepturile civile si, la fel, partinitor, subliniaza ca "se merge dupa dictare, ceea ce a cerut DNA-ul, judecatorii fac! Nu este normal".

Tot redactorii Antena 3 subliniaza ca este incredibil ca unii dintre condamnati sa primeasca 10 ani de inchisoare, "mai ales pentru ca sunt in etate si sunt fapte inchipuite!".

Era inevitabil ca reporterii Antenei 3 sa nu introduca in subiect si pe Basescu si spun ca "el nu s-ar fi multumit cu doar 3-4 ani de inchisoare - "Pentru 10 ani de mandat ticalos al lui Traian Basescu, 10 ani de inchisoare pentru Voiculescu; rimeaza, din pacate!". Redactorii Antena 3 remarca faptul ca, practic, i-a fost dublata pedeapsa lui Voiculescu, de la fond. "Este o sentinta dupa dictarea procurorilor, adica a acelor procurori care exercitau presiuni asupra DNA".

Oana Stancu, realizator Antena 3: Din punctul meu de vedere nu este nicio diferenta intre procesele Staliniste si cele de acum!

B1 TV: Il asteptam sa faca dusul si apoi sa se prezinte . Infractorul si puscariasul Dan Voiculescu

Imediat dupa anuntarea sentintei, B1 TV a transmis legatura reporterului aflat in fata tribunalului, nu inainte ca moderatorul emisiunii sa mentioneze: “Il asteptam sa faca dusul si apoi sa se prezinte… .”

Titlul de “burtiera” al B1 TV a fost “Voiculescu, 10 ani de puscarie”.

De acum vom putea vorbi despre infractorul Dan Voiculescu, de puscariasul Dan Voiculescu, dupa ce pana acum am vorbit de turnatorul Dan Voiculescu - moderator B1 TV

Dupa prezentarea in detaliu a condamnarilor, transmisia a fost mutata in studio unde moderatorul a subliniat ca “de acum vom putea vorbi despre infractorul Dan Voiculescu, de puscariasul Dan Voiculescu, dupa ce pana acum am vorbit de turnatorul Dan Voiculescu”.

“Astept sa vad cum marii politicieni se vor duce acum la televiziunea unui infractor”, a concluzionat moderatorul B1 TV, referindu-se evident la interventiile premierului Victor Ponta difuzate de postul Antena 3.

Romania TV: Dan Voiculescu merge la puscarie

Romania TV: Dan Voiculescu merge la puscarie

Romania TV a asteptat sentinta mogulului media Dan Voiculescu, omul care a creat grupul media Intact cu imagini din fata sali in care se da verdictul si din fata birourilor in care Voiculescu asteapta sedinta. Mesajele care curgeau in timpul in care se astepta sentinta erau: "Imediat: Magistratii anunta sentinta pentru Voiculescu" si "Judecatorii au decis sentinta pentru Voiculescu". Imediat dupa anuntarea sentintei pe RTV a aparut titlul Dan Voiculescu merge la puscarie, apoi ruland alte titluri legate de condamnarea la 10 ani de inchisoare cu executare pe care omul de afaceri a primit-o.

Digi 24

Digi 24

Televiziunea Digi 24 a trustului RCS-RDS a relatat decizia de condamnare definitiva a omului de afaceri Dan Voiculescu intr-un mod simplus, in stilul agentiilor de presa. Pe burtiera canalului de televiziune a aparut "Breaking News: D. Voiculescu, 10 ani de inchisoare".

Decizia instantei este definitiva si irevocabila.

4. Realitatea TV: Voiculescu, pedeapsa dubla fata de prima sentinta

4. Realitatea TV: Voiculescu, pedeapsa dubla fata de prima sentinta

Contactat prin legatura directa, consultantul politic, Cozmin Gusa, a delcarat ca vor fi schimbari datorita acestei sentinte. "In acest moment va incepe un proces de observatie si reflectie asupra a ceea ce se va intampla in abesenta acestor oameni care au facut abuz de putere. Viitorul va decide daca procurorii au decis bine, dar ramane acest semn de intrebare "cine va exercita puterea in locul celor care au avut aceste atributii?".

In ceea ce priveste modul in care Realitatea TV a tratat sentinta lui Voiculescu, acesta a fost simplu. Pe burtiera postului TV a aparut "Voiculescu a primit 10 ani de inchisoare".