Traderul beat care pariat 520 mil. $ pe cotatia petrolului

Traderul beat care pariat 520 mil. $ pe cotatia petroluluiPe 30 iunie 2009 pretul petrolului a inregistrat o crestere spectaculoasa, de 1,5 dolari/baril intr-o singura noapte, evolutie in general intalnita atunci cand la nivel global au loc evenimente geopolitice majore. Motivul real care la acel moment a dus pretul barilului la maximele ultimelor opt luni? Un trader aflat in stare de ebritate.

Financial Services Authority investigation (FSA), autoritatea bancara britanica, a dezvaluit ca la acea data Steve Perkins, senior broker in cadrul companiei PVM Oil Futures, a cheltuit 520 mil. dolari intr-o noapte pe contracte futures ce aveau ca activ suport pretul petrolului, fara sa fie mandatat de catre companie sa faca acest lucru.

In dimineata zilei de 30 iunie, unul dintre administratorii PVM Oil Futures l-a chestionat pe Steve Perkins cu privire la motivele pentru care tocmai cumparase 7 milioane barili de petrol. PVM a pierdut 9,7 mil. dolari din cauza acestor dealuri.

Banca din Rusia care a semnat ca primarul: credit nelimitat, zero dobanzi, zero comisioane

Banca din Rusia care a semnat ca primarul: credit nelimitat, zero dobanzi, zero comisioaneRusul Dmitri Argakov, 42 de ani, a reusit sa obtina un card de credit cu dobanda zero, comisioane zero si fara nicio limita de credit. Teoretic daca acesta ar fi vrut sa cumpere o insula, banca era obligata legal sa il crediteze.

Cum a fost posibil acest lucru? Argakov a primit o scrisoare de Tinkoff Credit Systems in care ii era prezentata oferta pentru un nou card de credit. Nemultumit de dobanda si comisioane, rusul a scanat contractul, a modificat termenii care nu ii conveneau si apoi a trimis contractul bancii.

In mod incredibil, banca a acceptat si semnat contractul fara sa il reciteasca.

Ulterior, Tinkoff Credit Systems l-a dat in judecata pe Argakov pentru 45.000 de ruble (1.000 euro) care ar trebui platita pentru comisioane care insa nu existau in versiunea modificata. Instanta decis insa in favoarea lui Argakov, care la randul sau actionat banca in judecata pentru ca nu a onorat contractul si cere 24 milioane ruble (545.000 euro).

Bancherul care a adormit pe tastatura transferand 222.222.222 dolari intr-un cont

Bancherul care a adormit pe tastatura transferand 222.222.222 dolari intr-un contAngajatul unei banci din Germania a transferat in contul unui client peste 222 mil. euro, in loc de 62 euro, dupa ce a adormit pe tastatura.

Banca, al carei nume nu a fost dat publicitatii,a descoperit ulterior greseala si a corectat-o.

Functionarul a fost demis pentru greseala, insa judecatorii au anulat decizia dupa ce acesta a constestat decizia. Judecatorii au aratat ca bancherul nu a avut nicio rea intentie.

Bancile americane care au spart casele clientilor din greseala

Bancile americane care au spart casele clientilor din gresealaNew York Times aduce aminte de situatia mai multor clienti ai bancilor americane in timpul „febrei” executarilor silite din actuala criza financiara.

Mimi Ash este un exemplu in acest sens. Femeia detinea o cabana montana unde obisnuia sa mearga la ski. In ultima ei calatorie, aceasta a constatat ca intreaga casa fusese golita iar incuietorile erau schimbate.

Deshi Ash a crezut initial ca a fost victima unui jaf, adevaratul vandal era institutia de credit care detinea dreptul de ipoteca asupra casei. Desi era in urma cu plata ratelor, Mimi Ash negocia cu banca plata acestora si nu era in niciun fel amenintata cu executarea silita.

Cu toate acestea, din cauza unor erori de comunicare in interiorul bancii, compania a demarat procedura de executare silita.

Incercarea Bank of America de a taxa cu 5$/luna orice persoana cu card de debit

Incercarea Bank of America de a taxa cu 5$/luna orice persoana cu card de debitIn octombrie 2011 Bank of America a incercat sa introduca o taxa lunara de 5 dolari pe care orice detinator al unui card de debit trebuia sa o plateasca. Clientii au reactionat imediat la taxa imensa si nemaintalnita pana atunci in sistemul bancar, totul culminand cu o petitie initiata de Molly Katchpole, o dadaca de 22 de ani, care a reusit sa stranga peste 300.000 de semnaturi intr-o luna.

Scandalul a luat amploare ajungand subiect de discutie inclusiv in Senatul american si la Casa Alba. In cele din urma, Bank of America a retras comisionul lunar.

De pe urma acestui scandal, banca „s-a ales” cu premiul pentru cea mai mare gafa in PR din 2011, dar si cu o scadere cu 20% a numarului de clienti noi in ultimul trimestru din acelasi an.