Colegiul "Costache Negruzzi" (Iasi)

Colegiul "Costache Negruzzi" (Iasi)Elevii din acest colegiu au obtinut in 2012 trei premii la competitiile internationale.

Astfel, la Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana a fost obtinut premiul intai, medalia de argint a fost obtinuta la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, iar la Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve a fost obtinuta medalia de argint.

Sursa foto: colegiulnegruzzi.ro


Liceul Teoretic "Marton Aron" (Miercurea Ciuc)

Liceul Teoretic "Marton Aron" (Miercurea Ciuc)Elevii liceului teoretic au obtinut anul trecut patru premii internationale, dintre care un premiu trei si trei mentiuni.

Rezultatele bune au fost obtinute la Olimpiada Internationala de matematica pentru liceeele maghiare din Europa si la Olimpiada Internationala de limba, literatura si cultura maghiara "Apaczai Csere Janos".

Sursa foto: www.mag.ro

Colegiul National "I.L. Caragiale" (Ploiesti)

Colegiul National "I.L. Caragiale" (Ploiesti)Elevii colegiului au obtinut anul trecut patru premii, respectiv cate o medalie de aur, argint si bronz, precum si un premiu trei.

Competitiile la care tinerii au excelat sunt Olimpiada Balcanica de Informatica, Olimpiada Internationala de Informatica, Olimpiada de Informatica a Europei Centrale si la Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana.

Sursa foto: Facebook

Colegiul National "Liviu Rebreanu" (Bistrita)

Colegiul National "Liviu Rebreanu" (Bistrita)Total premii: 4, dintre care trei medalii de aur si un loc doi.

Elevii colegiului au obtinut medalii de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada (informatica), Olimpiada Balcanica de Informatica, Olimpiada Internationala de Informatica si un loc doi la Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana.


Sursa foto: www.cnlr.ro

Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" (Bucuresti)

Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" (Bucuresti)Premii obtinute: 5 medalii, dintre care doua de aur si trei de argint.

Elevii colegiului au obtinut o medalie de aur la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru Juniori, o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Matematica si cate o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada (fizica), Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada (matematica).

Sursa foto: www.lbi.ro

Colegiul National Iasi

Colegiul National IasiElevii colegiului din Iasi au obtinut 6 premii internationale anul trecut, dintre care un premiu intai si doua medalii de aur, un premiu doi si doua medalii de bronz.

Rezultatele bune au fost obtinute la Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana, Olimpiada Balcanica de Matematica, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada (matematica), Olimpiada Internationala de Fizica, Olimpiada Internationala Stiintele Pamantului.


Sursa foto: Wikipedia

Liceul Teoretic "Szekely Miko" (Sf. Gheorghe)

Liceul Teoretic "Szekely Miko" (Sf. Gheorghe)Total premii: 7, dintre care doua premii intai, un premiu doi, un premiu trei si trei mentiuni.

Elevii de la acest liceu au obinut premii la Olimpiada Internationala de limba, literatura si cultura maghiara „Apáczai Csere" si la Olimpiada Internationala de matematica pentru liceele maghiare din Europa.

Sursa foto: www.szekelymikokollegium.ro


Liceul International de Informatica (Bucuresti)

Liceul International de Informatica (Bucuresti)Total premii: 39, dintre care 13 medalii de aur, 16 medalii de argint, 7 medalii de bronz si trei mentiuni.

Dintre medalii obtinute:

Olimpiada Internationala de Fizica: 3 medalii de argint si 1 de bronz;

Olimpiada Internationala de Matematica: 3 medalii de argint si 1 de bronz;

Olimpiada Balcanica de Matematica: 2 medalii de aur si 2 de argint;

Olimpiada Internationala de Informatica: 2 medalii de aur.

Sursa foto: www.ichb.ro

Cati bani primesc olimpicii, profesorii lor si scolile de provenienta

Cati bani primesc olimpicii, profesorii lor si scolile de provenientaMinisterul Educatiei Nationale, potrivit datelor proprii, a recompensat 138 de elevi care au obtinut 155 de distinctii (42 de medalii de aur si premiul I, 45 de medalii de argint si premiul II, 29 de medalii de bronz si premiul III, respectiv 39 de mentiuni) la olimpiadele internationale sau regionale (juniori si seniori) de matematica, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizica, informatica, astronomie, astrofizica etc.

De asemenea, au fost premiati si 168 de profesori care i-au pregatit pe elevi, precum si cele 74 de scoli din care provin laureatii.

Cuantumurile premiilor acordate medaliatilor la olimpiadele internationale sau regionale pe discipline, indexate in 2012 in raport cu rata inflatiei, sunt:

12.180 lei - medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim;

9.430 lei - medalie de aur/ premiul I;

8.080 lei - medalie de argint/premiul II;

5.770 lei - medalie de bronz/premiul III;

3.940 lei - mentiune.

Ministerul Educatiei mai arata ca valorile noilor premii acordate elevilor care s-au impus in competitiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev") sunt:

4.310 lei - medalie de aur/ premiul I;

3.670 lei - medalie de argint/premiul II;

2.860 lei - medalie de bronz/premiul III;

2.480 lei - mentiune.

Pentru profesorii care au pregatit elevii se acorda un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii sai.

Pentru scoala pe care elevul/elevii o frecventeaza sau au frecventat-o se acorda cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. In acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant.

Fondul total de premiere alocat de MEN a fost de doua milioane de lei.

Sursa foto: freedigitalphotos.net Sursa foto: freedigitalphotos.net