SC UTI SA a castigat un contract cu Primaria Sectorului 6 in urma caruia au fost instalate 30 de camere de supraveghere video – valoarea contractului, 3,64 milioane de lei.

Primaria Sectorului 6 a avut in implementare proiectul Asigurarea sigurantei publice (Drumul Taberei, Militari) Sectorul 6 Bucuresti finantat prin “programul operational regional” 2007-2013 - Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” - Domeniul de interventie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbana” - Sub-domeniul: Centre urbane.

In cadrul proiectului, au fost instalate 30 de camere de supraveghere video. Lucrarea a fost executata de SC UTI SA. Practic, au fost cheltuiti circa 120.000 lei/camere de supraveghere, echivalentul a circa 27.000 de euro/camera.

UTI este una dintre companiile “abonate” la contracte cu statul, implementand multiple proiecte anul acesta la nivelul mai multor orase si la nivel de tara – contract de 7 mil. euro in aparare si dezastre naturale sau contracte multiple cu Aeroportul Otopeni. Tiberiu Urdareanu, patronul UTI, este anchetat intr-un dosar de coruptie. De asemenea, Ion Obloja, vicepresedinte al UTI, a fost ridicat in 2016 de mascati, fiind suspectat de evaziune fiscala.

Firma UTI Group este in top companii care face afaceri cu statul, conform Hotnews.ro.

“Proiectul a urmarit implementarea unui sistem de crestere a sigurantei cetatenilor in doua zone din Sectorul 6 al Municipiului Bucuresti (Cartierul Militari, perimetrul cuprins intre bd Iuliu Maniu – Sos. Virtutii – str. Baia de Aries – str. Ariesul Mare si Cartierul Drumul Taberei – perimetrul cuprins intre str. Drumul Taberei – str. Brasov – Prelungirea Ghencea – Str. Râul Doamnei) unde sunt amplasate o serie de gradinite, scoli si licee, in scopul cresterii nivelului de securitate al copiilor si tinerilor care frecventeaza aceste institutii, dar si a cetatenilor din zona de implementare a proiectului”, spun, pentru wall-street.ro, reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Instalarea de camere video in apropierea institutiilor de invatamant duce la descurajarea fenomenului infractional si a activitatilor antisociale in zonele respective, mai spun reprezentantii primariei.

Sistemul de supraveghere video urbana propus asigura supravegherea video a:

• zonelor de acces in gradinite, scoli si licee
• curtilor si terenurilor de joaca aferente gradinitelor, scolilor si liceelor
• cailor de acces (bulevarde, strazi, alei) catre institutiile de invatamant
• zonelor in care se afla statii si zone de asteptare ale mijloacelor de transport in comun folosite de catre copii, elevi si insotitorii acestora
• zonelor de plimbare si recreere (alei, parcuri, zone cu banci, locuri de joaca)

Sistemul de supraveghere este operat de catre Politia Locala a Sectorului 6. Dispeceratul principal al sistemului fiind situat in sediul Politiei Locale Sector 6.

Valoarea totala a proiectului a fost de 3.646.926,80 lei, din care, finantarea nerambursabila, 2.815.905,34 lei.

DREPT LA REPLICA UTI

Urmare a articolului publicat de wall-street.ro pe baza informatiilor primite de la Primaria Sector 6, compania UTI a transmis un drept la replica, publicat mai jos:

• Titlul vadit tendentios al articolului, prin folosirea cuvantului ‚impuscat”, fie si intre ghilimele, induce ideea unui contract obtinut de compania noastra intr-o modalitate netransparenta, ceea ce este complet fals. Contractul la care se face referire in articol a fost adjudecat dupa participarea la o licitatie deschisa, cu faza finala de licitatie electronica. UTI a indeplinit conditiile din caietul de sarcini si a oferit pretul cel mai avantajos si, din aceste considerente, a fost declarata castigatoarea procedurii.

• De asemenea, din titlul materialului lipseste moneda in care a fost semnat contractul, ceea ce este greu de admis pentru o publicatie financiara, cum este wall-street.ro, exceptand situatia in care v-ati propus sa manipulati cititorii dumneavoastra.

• Publicati in articol o valoare falsa a proiectului. Valoarea contractului semnat de UTI Grup S.A. pentru „Asigurarea sigurantei publice Dr. Taberei, Militari in sectorul 6, Bucuresti” a fost de 2.687.450 lei fara TVA.

• In ceea ce priveste obiectul contractului, acesta nu a constat doar in instalarea a 30 de camere video, asa cum afirmati in articol, ajungand la un cost absurd si ireal pentru un echipament de monitorizare video, de 24.000 euro, ci in urmatoarele:

- Livrarea si instalarea a 30 de camere video HD de inalta tehnologie. Zonele in care au fost instalate camerele video sunt: Militari – arealul deservit de bd. Iuliu Maniu si strazile: Fabricii, Ariesul Mare, Politehnicii si Drumul Taberei – arealul deservit de strazile Brasov, Prelungirea Ghencea, Valea lui Mihai, Valea Calugareasca, Drumul Taberei si Chilia Veche.

- Livrarea si instalarea a 10 concentratoare de semnal in scopul transmiterii imaginilor video

- Dotarea si punerea in functiune a unui Centru de Comanda si Control in scopul inregistrarii si managementului imaginilor preluate din spatiile publice. Acest Centru este localizat in sediul Politiei Locale sector 6, contribuind major la reducerea criminalitatii pe raza acestui sector.

- Realizarea de lucrari de conectare a echipamentelor din teren cu Centrul de Control

Proiectul este unul extrem de util pentru cetatenii sectorului 6 intrucat, asa cum ati aratat si dumneavoastra, are rolul de a creste nivelul de securitate in zona institutiilor de invatamant si apreciem ca fiind vitala initiativa autoritatilor locale de a se preocupa de aspectul descurajarii infractionalitatii si a actelor de vandalism in spatiul public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri