Gandul

GandulGandul: NASA a gasit un "obiect exceptional in vecinatatea noastra cosmica".

Cea mai tanara gaura neagra din "vecinatatea cosmica" a Pamantului este descoperirea spectaculoasa a astronomilor NASA, posibila gratie telescopului cu raze X Chandra.

Avand numai 30 de ani, gaura neagra este considerata a fi un "bebelus" a carei evolutie poate fi urmarita in timp real de cercetatori.

Adevarul

AdevarulA murit pentru ca la tomograf este inchis in weekend, titreaza Adevarul, pe prima pagina.

Adina Vizitiu (25 de ani) a murit duminica, inainte ca medicii sa-i poata pune un diagnostic. Ei aveau nevoie de o tomografie, care nu se putea face decat luni. Directorul spitalului din Focsani spune ca a externalizat serviciul de tomografie pentru ca era mai ieftin decat repararea aparatului propriu, primit de la minister.

Romania libera

Romania liberaDe ce a iscat Chiliman un scandal diplomatic pentru o autorizatie?, scrie, la randul sau, Romania libera.

Dupa ce a ignorat apelurile repetate ale Parisului si a declansat un scandal imens, autorizand extinderea unui bar, gard in gard cu Ambasada Frantei, primarul Andrei Chiliman a pierdut si procesul deschis pentru anularea autorizatiei.

Insistentele edilului liberal ar fi putut periclita securitatea din zona misiunii diplomatice a Frantei.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National: Mergem pe sarma.

FMI ne-a conditionat urmatoarea transa de 900 milioane de euro de adoptarea Legii pensiilor si a celei a salarizarii unice. Trecerea acestor proiecte este amanata de lipsa cvorumului in sedintele din Parlament.

Aplicarea acestor reforme este cruciala pentru dezvoltarea Romaniei si pentru credibilitatea investitorilor, mai scrie cotidianul.