Datoria externa a Romaniei se apropie de 100 de miliarde euro

Datoria externa a Romaniei se apropie de 100 de miliarde euroDe pe BusinessDay aflam ca la sfarsitul lunii septembrie, datoria externa totala a Romaniei era de 97,9 miliarde euro, in crestere cu 8,6 miliarde euro comparativ cu septembrie 2010, iar daca ritmul actual de crestre se va pastra, cel tarziu in ianuarie 2012 se va depasi pragul psihologic de 100 miliarde euro, moment care in mod sigur va genera din nou intrebari de genul “unde s-au dus banii?”. Care este structura acestei datorii si cine ne-a imprumutat?

Topul celor mai cautate piete de Craciun din Europa

Topul celor mai cautate piete de Craciun din EuropaPietele de Craciun se mentin si anul acesta in preferintele turistilor romani care vor sa evadeze cateva zile in perioada sarbatorilor de iarna. Potrivit datelor Paravion.ro, in 2011 cele mai vandute destinatii pentru pietele de Craciun sunt Budapesta, Viena, Praga, Munchen si Londra, scrie Razvan Pascu.

Constitutia si deficitul fiscal. Cateva vorbe inspirate de Traian Basescu

Constitutia si deficitul fiscal. Cateva vorbe inspirate de Traian BasescuGermania are limita de deficit inca din 1949 fixata prin Constitutie. SUA il au si ele de prin 1985. Franta il avea si ea de pe la 1958.

Daca ai un Lamborghini in curte, poti cheltui cu pana 10-20% din valoarea lui (crescandu-ti astfel deficitul) pentru ca, la o adica, ai ce sa vinzi si sa iti echilibrezi bugetul. Important nu e deficitul in sine ci cum investesti banii pe care ii cheltuiesti, aflam de la Dan Popa.

Trei lecturi obligatorii despre blogging

Trei lecturi obligatorii despre bloggingAvem nevoie de un nou val in blogging, insa ar trebui sa se materializeze dincolo de comentariile pe bloguri sau la diverse evenimente si de lamentarea ca “aia mari nu ii ajuta pe aia mici”. Blogosfera a fost creata cu posturi bune, nu cu comentarii “destepte”, iar “aia mari” s-au ajutat singuri, scrie Cristian Manafu.