Riscam sa ramanem fara gaze si caldura in plina iarna.

Riscam sa ramanem fara gaze si caldura in plina iarna.Ca un facut, in debutul acestei ierni, Romania are criza de gaze, electricitate si carbune. Ca sa nu ramanem fara energie avem nevoie ca iarna sa nu fie prea geroasa, scrie Money.ro.

Romania risca sa ramana fara energie in aceasta iarna iar daca acest lucru nu se va intampla, oricum 2012 vine cu facturi marite la electricitate si gaze. Motivele crizei iminente sunt multiple dar cel principal este seceta cumplita care a pus stapanire pe Romania in a doua jumatate a acestui an.

Topul celor mai fiabile autoturisme

Topul celor mai fiabile autoturismeMarcile japoneze domina topul intocmit de organizatia germana TUV (Agentia de inspectie tehnica din Germania), in timp ce marcile franceze se bat pentru ultimele locuri, potrivit Adevarul.

Clasamentul a fost intocmit pe baza datelor oferite de 7.253.709 inspectii tehnice generale din Germania, facute din vara lui 2010 pana in vara acestui an. Cei de la TUV au tinut cont doar de defectele care au dus la neacordarea vizei pentru inspectia tehnica.

Cum ar fi sa platim numai 5 taxe

Cum ar fi sa platim numai 5 taxeRomania ar deveni mai atractiva in ochii investitorilor si ar aduna mai multi bani la buget daca ar simplifica la maxim sistemul de taxe si impozite, afirma Cristian Paun, profesor de economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti si director executiv al Societatii Romane de Economie. El propune renuntarea la actualul sistem fiscal si instituirea a numai 5 taxe majore, scrie Dailybusiness.

Paun considera ca marea problema a Romaniei, din punct de vedere al fiscalitatii, este data de hatisul complicat de impozite si taxe care sunt colectate de un aparat birocratic foarte costisitor si foarte rezistent la schimbare si la nou.

Cum se poate folosi smartphone-ul pentru pregatirile de Craciun

Cum se poate folosi smartphone-ul pentru pregatirile de CraciunCum iti poti folosi dispozitivul mobil dotat cu Android pentru pregatirile dinaintea Craciunului sau pentru petrecerea timpului liber, relateaza Financiarul.ro

1. Cautare de retete pentru gatit (http://goo.gl/RlxZX) – O modalitate simpla si rapida de a gasi retete cu ingredientele pe care le aveti sau le doriti. Retelele sunt mai simple acum: spuneti ingredientele pe care le aveti si gasiti retete pe toate gusturile. Cautati in functie de categorii si descoperiti peste 70 .000 de retete, inclusiv retete pentru Craciun si Anul Nou, care cuprind feluri principale, aperitive, bauturi, garnituri, deserturi, retete traditionale din diferite tari, supe, retete dietetice etc;

Restructurarea sistemului bancar impiedica creditarea

Restructurarea sistemului bancar impiedica creditareaNicolae Cinteza, seful Supravegherii bancilor din BNR, a facut cele mai dure declaratii la adresa bancilor de la izbucnirea crizei, titreaza ZF.ro.

Nicolae Cinteza a afirmat ca prin modul in care bancherii au facut restructurarile creditelor "au omorat clientii sau erau pe punctul sa-i omoare". Mai mult decat atat, pentru ca bancile nu s-au restructurat pe masura crizei, ele au devenit ineficiente si au transferat acest cost clientilor buni-platnici, contribuind si mai mult la accentuarea crizei.