Aderarea Romaniei la Schengen, oprita de Olanda

Guvernul olandez a temperat sperantele unei integrari rapide a Romaniei si Bulgariei in Schengen, cerand o perioada de proba de cel putin un an pentru a se asigura de capacitatea lor de a controla frontierele acestui spatiu, scrie 9AM.ro.

Rezervele Olandei sunt impartasite de Franta, Germania, Suedia, Finlanda si Danemarca. Ele se refera la capacitatea Romaniei si a Bulgariei de a lupta impotriva coruptiei care submineaza, in opinia lor, aptitudinea acestora de a combate crima organizata si de a asigura un control real la frontiere impotriva imigratiei ilegale si traficantilor.

"Germania vrea sa se asigure ca situatia in cele doua tari se normalizeaza si se amelioreaza, mai ales in ceea ce priveste coruptia, securitatea juridica si statul de drept", a declarat joi ministrul german Hans-Peter Friedrich.

Pe de alta parte, la o zi de la votul Parlamentului European in favoarea aderarii rapide a Bucurestiului si Sofiei, ministrul Imigratiei Gerd Leers, a declarat ca este inca prea devreme pentru a lua o decizie privind acceptarea celor doua tari in spatiul Schengen.

Citeste mai mult despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen pe 9AM.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri