Revista presei de business: Sectoarele in care bancherii ar putea gasi noi clienti

Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.

Piata constructiilor din Romania va cunoaste o oarecare revenire in 2012, in principal datorita cresterii comenzilor de stat, scrie DailyBusiness.ro. Numeroasele lucrari de infrastructura care vor fi demarate in perioada urmatoare, dar si alte lucrari edilitare, precum sali de sport sau bazine de inot, vor reprezenta motorul cresterii constructiilor in anul urmator.

Money.ro scrie despre tarile in care cetatenii romani pot emigra pentru un salariul de minim 5.000 de euro pe luna. Franta, Danemarca sau Irlanda sunt cateva destinatii pentru medicii specialisti. Urmeaza apoi Vietnam, unde se cauta mecanici de aeronave si Emiratele Arabe Unite, unde hotelierii vor sa angajeze personal calificat si cu experienta.

Romanii cumpara cel mai scump sapun, detergent si pasta de dinti din regiune, in vreme ce sucurile costa cu 66% mai mult in tara noastra, potrivit zf.ro, care citeaza un studiu GFK. "O explicatie a unui pret mai mare poate fi faptul ca in unele cazuri nu mai exista nicio capacitate produc¬tiva pe plan local. Mai mult, chiar daca exista o capacitate productiva, aceasta nu asigura o mare parte a necesarului de consum, astfel ca este necesar im¬portul", explica Laurian Lungu, ana¬list in cadrul Macroanalitica.

Financiarul scrie despre sectoarele in care bancile ar putea sa gaseasca noi clienti. Firmele de agricultura si de energie dar si sectorul intreprinderilor mici si mijlocii sunt considerate principalele solutii pentru sustinerea avansului finantarilor bancare. Populatia este prea indatorata ca sa mai contracteze credite in urmatorii doi-trei ani, apreciaza analistii citati de publicatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Poliția a dat amenzi record azi-noapte, în zonele turistice din România
Setari Cookie-uri