Boc nu stia de proiectul de construire a doua fantani arteziene la Palatul Victoria

Premierul Emil Boc a afirmat, la Arad, ca nu stie nimic despre proiectul de construire a doua fantani arteziene in fata Palatului Victoria si ca nu a aprobat decat consolidarea cladirii, potrivit Mediafax.

Prezent la Arad pentru a vizita santierul centurii rutiere in regim de autostrada, Emil Boc a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza cheltuirea unor sume importante de bani pentru construirea a doua fantani arteziene in fata Palatului Victoria, sub forma unor capete de leu.

Premierul a raspuns ca nu stie nimic despre acest lucru.

"Habar nu am de ele si nu am aprobat asemenea lucruri in momentul de fata. Cand ma veti vedea pe mine cu capul de leu sa va pronuntati, pana atunci stiu ca acolo se lucreaza doar la consolidarea cladirii", a raspuns Boc.

Lucrarile de consolidare, restaurare si modernizare a Palatului Victoria, incepute in etape in urma cu doi ani, impun cheltuieli de peste 175 de milioane de lei, in fata sediului Guvernului urmand sa fie amplasate si doua fantani arteziene, alimentate din instalatii construite sub forma unor capete de leu.

Fantanile de pe fatada principala a Palatului Victoria vor fi alcatuite din doua bazine, alimentate fiecare de la cate trei guri de leu, si vor avea rolul de a sustine "volumetria basoreliefurilor", au comunicat reprezentantii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care deruleaza proiectul.

Conform acestora, pana in prezent au fost efectuate toate lucrarile de consolidare a sediului Guvernului, reprezentand prima etapa a intregului proiect, la acest moment fiind in curs de executare lucrarile de refacere a hidroizolatiei la terasa si a placajelor. Termenul de finalizare a lucrarilor din aceasta etapa este sfarsitul lunii decembrie 2011.

Pentru etapa a doua a proiectului, de interventii la zonele neafectate de consolidarea palatului, a fost avizat studiul de fezabilitate privind modernizarea, amenajarea si restaurarea cladirii si este in curs promovarea unei hotarari de guvern privind indicatorii tehnico-economici. Dupa aprobarea indicatorilor va incepe contractarea celorlalte faze de proiectare, respectiv proiectul tehnic si detaliile de executie.

"In functie de posibilitatile de finantare, estimam ca elaborarea proiectului va fi realizata pana la sfarsitul semestrului I al anului 2012, urmand ca tot in anul 2012 sa fie derulata licitatia pentru executia lucrarilor", transmite RA-APPS.

Suma cheltuita pana in prezent pentru consolidare si lucrarile de amenajare aferente se ridica la 38,3 milioane lei, urmand ca pentru finalizarea acestor lucrari sa mai fie cheltuite alte 17,3 milioane lei.

Anul trecut, reprezentantii RA-APPS declarau ca au incheiat cu firma Aedificia Carpati contractul de consolidare a Palatului Victoria prin licitatie publica restransa, valoarea totala a contractului fiind anuntata atunci la 37,7 milioane lei exclusiv TVA, pentru o perioada de doi ani.

In ceea ce priveste lucrarile prevazute in etapa a doua, costurile sunt estimate in prezent ca vor depasi 120 milioane lei.

Sediul Guvernului, o cladire incadrata in Clasa I de risc seismic, a intrat in 2009 intr-un proces de consolidare, modernizare si extindere prevazut sa fie derulat pe o perioada de aproximativ trei ani.

Lucrarile sunt finantate de la bugetul de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri