Unul dintre titlurile reper din istoria cinematografiei, premiat cu Palme d’Or la Cannes in 1976 si nominalizat la patru Oscaruri, „Taxi Driver” n-a rulat niciodata pe ecranele din Romania.

Neoficial, a fost proiectat cu o copie piratata la Cinemateca din Bucuresti, in anii 70-80, si a circulat pe casete VHS, ca mai toate filmele venite din Occident.

In cadrul festivalului, Taxi Driver va putea fi vizionat in premiera in versiune restaurata, in cadrul unei proiectii-eveniment la Cinema Studio.

Anul acesta, la Les Films de Cannes a Bucarest, spectatorii vor putea viziona, in premiera, filmele „Le Havre”, in regia lui Aki Kaurismaki (premiul FIPRESCI la Cannes 2011), „This Must be The Place”, de Paolo Sorrentino, cu Sean Penn in rolul unui fost star rock, „Arirang”, autoportretul lui Kim Ki-duk (Marele Premiu al sectiunii Un Certain Regard), „Route Irish”, al lui Ken Loach, despre razboiul din Irak.

Citeste si:

Laureatul cu Palme d’Or de anul acesta, „The Tree of Life”, in regia lui Terrence Malick - cu Brad Pitt si Sean Penn pe afis – va avea una dintre putinele proiectii in Romania, pentru ca pelicula nu va rula in cinematografe.

In program se vor regasi si „Melancholia” lui Lars Von Trier, pentru care Kirsten Dunst a primit trofeul de interpretare feminina la Cannes, sau „Midnight in Paris”, savuroasa comedie a lui Woody Allen.