Proiectul de lege pentru intabularea gratuita a terenurilor agricole si forestiere a fost depus din nou in Parlament.

Proiectul de lege privind prima intabulare gratuita a terenurilor agricole si forestiere a fost depus din nou in Parlament, sub semnatura liderilor grupurilor parlamentare ale PNL si PDL, dupa ce in luna aprilie a acestui an un proiect similar a fost respins definitiv in Camera Deputatilor, potrivit Mediafax.

In initiativa legislativa se precizeaza ca in ceea ce priveste prima intabulare a terenurilor agricole si forestiere ”proprietarii nu suporta niciun cost, nicio taxa sau nicio cheltuiala, indiferent de natura lor, aferente activitatii reglementate de prezenta lege”. De asemenea, in proiect se mentioneaza ca ”activitatea de intabulare se realizeaza sistematic, pe unitati administrativ teritoriale”, care incheie ”un singur contract cu un expert sau cu un consortiu de experti”.

”Sumele necesare achitarii onorariilor expertilor provin, in primul rand, din fondurile europene aferente exercitiului bugetar 2014-2020”, se mai precizeaza in initiativa legislativa. Proiectul a fost initiat de deputatul PNL Teodor Nicolescu, fiind semnat de catre liderii grupurilor parlamentare ale PNL, George Scutaru si Puiu Hasotti, precum si de liderii grupurilor PDL, Tinel Gheorghe si Dumitru Oprea. In luna aprilie, Camera Deputatilor a respins un proiect similar initiat de PNL si adoptat in Senat, unde a generat un scandal la nivelul USL. Initiativa era sustinuta la acest moment si de comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.

Citeste si:
Legea bugetului de stat si pentru asigurarile sociale, publicate in MO
Legea bugetului de stat si...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Daca nu iti cade blocul in cap si nu arde, pentru stat este suficient