Agricultura presupune o muncă grea și poate aduce multe pierderi, din cauza condițiilor meteorologice. Chiar și în aceste condiții, rămâne un sector în care tinerii merită se investească, este de părere Nicolae Sitaru, președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România.

”Agricultura este o afacere de viitor, sunt foarte mulți tineri în agricultură, în special din rândul celor care au părinții implicați în agricultură. Sunt mulți tineri și în companiile mari și sunt pregătiți bine în domeniu. În agricultura extensivă este însă mai greu de intrat, dacă nu ai pe cineva care să îți facă intrarea”, a declarat, pentru wall-street.ro, Nicolae Sitaru.

Se poate intra pe zona de legume-fructe, de exemplu, unde în România este cerere foarte mare și se caută la inclusiv la export.

Nicolae Sitaru va fi speaker în cadrul conferinței online ”Agricultura Viitorului: Tehnolgii și soluții noi, alimentație mai sănătoasă”, organizată de wall-street.ro, în data de 11 iunie, începând cu ora 12. Dacă esti înteresat de domeniul agriculturii, te invităm să te înscrii la eveniment GRATUIT aici.

Este nevoie de școală pentru a face agricultură?

Fermierul consideră că nu poți intră însă în câmp sau în solarii fără să ai cunoștințe de specialitate.

”Este nevoie de școală pentru a face agricultură și, din păcate, doamna Andronescu (n.red- fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu) a desființat, în urmă cu niște ani, si școlile profesionale și liceele agricole în mare majoritate. Cele care au rămas nu au bază materială și nu formează oameni pregătiți să lucreze în domeniu”, a explicat Nicolae Sitaru.

Cei mai mulți tineri se formează la locul de muncă

Potrivit acestuia, cunoștințele tehnice în domeniu sunt extrem de necesare, pentru că activitatea agricolă este ”destul de complicată”, pentru că tehnica a evoluat.

”Ar fi nevoie de oameni mult mai bine pregătiți, să vină învățați, nu să aștepți să îi formezi sau să le dai fără formare utilaje de sute de mii de euro pe mână. Noi, ca țară, însă, suntem pe un trend descrescător din punct de vedere al numărului de oameni implicați în agricultură. La noi se face agricultură de subzistență”, a adăugat Sitaru.

Foto Nicolae Sitaru: Agerpres Foto

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri