Nu mai este deloc un secret faptul că majoritatea afacerilor s-au mutat în online. Dar ca fapt divers, asta este un lucru bun, pentru că digitalizarea ajută multe afaceri mici și mijlocii să ajungă mai aproape de potențialii clienți.

Orice afacere trebuie să existe și în online, pentru că acum toată lumea caută pe internet produse și servicii care îi interesează. Partea bună este că digitalizarea aceasta are avantaje multe și merită să optezi și tu pentru un site web, dacă ai o firma sau un business, fie el și la început de drum. De exemplu, o nișă care a avut foarte mult de câștigat în urma digitalizării, care a luat avânt în ultimii doi ani, o reprezintă segmentul agriculturii sau celelalte ramuri aferente (horticultură, legumicultură, pomicultură, apicultură, silvicultură și așa mai departe).

Ramura aceasta este puțin exploatată de publicul obișnuit, însă cei care își doresc cu adevărat să înceapă o afacere în acest domeniu, caută exemple de producători care se prezintă în online 24 / 7, pentru că punctul de plecare îl poate reprezenta un magazin online care să îți promoveze produsele și serviciile mai ușor. Și atunci cauți un reper și cu siguranță îl vei găsi, pentru că există site-uri web din orice domeniu, fără excepție. Dar contează și calitatea serviciilor pe care le oferă, nu doar disponibilitatea online. Site-ul web este ca o carte de vizita digitală, care te recomandă mai departe. Și merită să ai o carte de vizită digital, pe cuvânt! Afacerile si magazinele cu produse pentru fermieri s-au mutat in mediul online dintr-un motiv bine întemeiat. Iată de ce au ales să facă acest pas:

  1. Se fac cunoscuți în toată țara, nu doar în orașul de reședință. Uneori, pentru a-ți extinde afacerea, trebuie să le oferi oamenilor o șansă să dea ușor și rapid de tine, iar internetul este varianta ajutătoare în acest sens. Iar fermierii apreciază mult producătorii pe care îi descoperă online, pentru că de cele mai multe ori treburile câmpului le ocupă aproape tot timpul, singura modalitate prin care mai pot vizita magazine reprezentând-o varianta virtuală, pentru că se poate realiza la orice ora din zi sau din noapte.
  2. Leagă mai ușor parteneriate noi, pentru că pot cunoaște, la rândul lor, alți producători din domeniu cu care să colaboreze. Relațiile de lungă durată dintre producători și clienți se sudează mai ușor dacă există mereu site-ul care să vină cu actualizări și informații noi privind produsele și serviciile proprii. Este o certitudine faptul că marii producătorii au un site web, nici unul nu își dezvoltă afacerea fără cartea lor de vizită online.
  3. Își pot face publicitate mult mai ușor. Bineînțeles, vorbim inclusiv de publicitate plătită, pentru că așa funcționează marketing-ul digital. Mai mult decât atât, există firme specializate în acest domeniu, care oferă site-urilor servicii de digital marketing personalizate, astfel încât acestea să ajungă la publicul țintă dorit. Practic, acesta este viitorul, digitalizarea și marketing-ul online, care să vândă produse și servicii la un nivel mult mai ridicat decât cel din ultimii ani.

Tot acum este cea mai bună perioadă să începi o afacere în domeniul legumiculturii, pentru că pandemia i-a făcut pe oameni să fie mult mai atenți la alimentele consumate, făcându-i să aleagă mâncarea bio, pentru un aport mărit de vitamine și minerale benefice pentru întărirea sistemului imunitar. Alimentația mereu va reprezenta o prioritate pentru omenire, indiferent de vremurile pe care le trăim, așa că de ce să nu profiți de acest lucru și să îți deschizi un business axat fix pe această nișă? Producătorii de legume sunt acum depășiți de situație, pentru că au explodat efectiv comenzile pe care le au, pe tot parcursul anului, de la clienți fideli sau noi. Poți începe pe suprafețe mici pentru început, apoi să extinzi culturile în sere și solarii întinse pe zeci sau sute de hectare de teren!

Există firme ce se ocupă cu realizarea de site-uri web și care oferă și servicii de marketing digital, deci dacă dorești să explorezi posibilitățile online-ului, poți oricând colabora cu o astfel de firmă. Și, așa, vei începe o călătorie nouă, care te va duce mai aproape de succesul profesional pe care l-ai dorit. Începutul poate părea greu, dar greul de început va determina ușorul de mai târziu, așadar va merita toată așteptarea. Iar rezultatele vor fi martori la succesul tău. Când vei ajunge în acel punct, vei constata că nu vei mai putea să renunți la propriul site web și că afacerea ta nu va mai fi completă fără acesta. Dar, în ziua de azi, să dai înapoi din mediul online nu reprezintă o soluție ușoară, pentru că acum există totul în online.

Oamenii găsesc tot ce au nevoie online. Așa că de ce să renunți la această expunere, de care te poți bucura pe bani puțini? Costurile lunare de întreținere a unui site nu sunt deloc exagerate, ba din contra, sunt acceptabile pentru orice afacere manageriată cum trebuie. Mai pe românește, nu vei ajunge la sapă de lemn, dacă plătești costurile lunare ale unui site basic, cum s-ar spune. Dar mai multe detalii despre acest subiect se pot afla de la firmele de web development, care sunt alcătuite din specialiști în domeniu, care sunt gata oricând să îți ofere toate detaliile de care ai nevoie. Nu trebuie să știi totul, vei afla tot ce trebuie de la ei, pentru ca informațiile primate de la ei să te ajute să iei o decizie în cunoștintă de cauză.

sursa foto freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri