"Renault Commercial Roumanie deruleaza activitatea de comercializare pe piata din Romania a marcilor Renault si Nissan, ceea ce facea, pana la 1 iunie 2011, Renault Nissan Romania. In plus, noua societate a integrat activitatea de consultanta comerciala pe care o derula firma Dacia Comercial, filiala inchisa in urma deciziei Automobile Dacia", au declarat reprezentantii biroului de comunicare al grupului francez in Romania.

Acestia nu oferit detalii referitoare la motivul pentru care s-au decis modificari in structura comerciala a grupului.

Renault Nissan Romania a fost infiintata in iulie 2001, iar potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, in anul 2009 compania a derulat afaceri de peste 560 milioane lei. In acelasi an, Dacia Comercial a realizat afaceri de 25 milioane lei si avea 241 de angajati.

Citeste si:

Reteaua de dealeri a marcilor Renault si Nissan este compusa din 45, respectiv 23 de parteneri la nivelul intregii tari.

In primele cinci luni ale anului, in Romania au fost inmatriculate aproape 1.800 de autoturisme Renault, cu 12% mai putine fata de periada similara din 2010. In acelasi interval, inmatricularile Nissan s-au dublat, la 418 unitati.