In urma acestei colaborari, Mercedes-Benz Financial Services are acces la fonduri europene pentru a le folosi in vederea finantarii unei serii de proiecte antreprenoriale demarate de intreprinderile mici si mijlocii.

Fondurile europene pe care Mercedes-Benz Financial Services le poate accesa pot fi redirectionate catre companiile care planuiesc realizarea de investitii pe termen lung in mijloace fixe: autovehicule comerciale usoare si camioane, excluzand categoria autoturismelor.

Imprumutul oferit in cadrul acestui sistem de finantare este platit in urma unui control strict de eligibilitate, scopul acestuia fiind finantarea investitiilor necesare pentru competitivitate si operarea economica a bunurilor precum echipamente si aparate, autovehicule comerciale si linii de productie.

Citeste si:

Asocierea face parte din programul initiat de KfW Bankengroupe ce isi propune sustinerea companiilor active intr-o serie de domenii de activitate prin acordarea de imprumuturi in vederea sprijinirii demersurilor antreprenoriale ale acestora.

Grupul KfW, cu o activitate de peste 50 de ani, este o institutie financiara a Comisiei Europene ce detine fonduri de la SME Finance Facility si partial de la KfW Germania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Obiectivele grupului sunt de a sprijini intreprinderi mici si mijlocii, lansari de afaceri, proiecte de mediu, locuinte, infrastructura, educatie si proiecte de dezvoltare.