Noul BMW Seria 1 este disponibil in Romania, cu echiparile BMW Sport Line si BMW Urban, la un pret de pornire de 25.700 euro cu TVA pentru versiunea 116i, cu putere de 136 CP.
Prima generatie a modelului compact cu tractiune spate s-a vandut in peste 1 milion de unitati.

Toate motoarele pe benzina si diesel din echiparea BMW Seria 1 dispun de noua tehnologie BMW TwinPower Turbo.

Motorizarile pe benzina sunt 1,6 litri 136 CP (25.700 euro cu TVA) si 1,8 litri 170 CP (28.000 euro cu TVA), iar cele diesel 2 litri 116 CP (26.000 euro cu TVA), 143 CP (28.000 euro cu TVA) si 184 CP (30.800 euro cu TVA).

Caroseria este mai lunga cu 85 milimetri, ampatament mai lung cu 30 milimetri, ecartament fata mai lat cu 51 milimetri si ecartament spate mai mare cu 72 milimetri (toate comparativ cu modelul anterior); inaltimea ramane neschimbata, dar o crestere a latimii cu 17 milimetri creeaza un interior mai spatios si un aspect mai sportiv.

In spate, spatiu pentru picioare marit cu 21 milimetri; portbagajul extins de la 330 la 360 litri; capacitatea portbagajului poate fi extinsa la un maxim de 1.200 litri prin rabatarea banchetei (optional, sunt disponibile scaune rabatabile in raport 40:20:40). Noul model vine cu o multitudine de compartimente de stocare, rafturi si suporturi de pahare in cockpit care imbunatatesc experienta de utilizare zilnica.

Confortul a fost imbunatatit si printr-o noua tehnologie a suspensiei cu punte fata cu brate in cruce, cu dubla legatura si punte spate cu sistem multibrat. Optional este disponibil sistemul Variable Sports Steering, in timp ce DSC Driving Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii) ce include DTC Dynamic Traction Control (Control Dinamic al Tractiunii) si diferential spate gestionat electronic se afla in dotarile standard.

BMW ConnectedDrive ofera o selectie vasta a sistemelor optionale de asistare a conducatorului. Asistare a fazei lungi (operarea automata a fazei lungi), faruri adaptive, asistare la parcare, camera pentru mers inapoi, Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii), Collision Warning (avertizare de coliziune), tempomat cu functie de franare, informare privind limita de viteza pe tronsonul de drum.

BMW Seria 1 dispune de functii internet prin conectarea telefonului mobil al utilizatorului. Alaturi de web radio, aplicatii Facebook si Twitter sau Last Mile Navigation, noul model va dispune de functionalitati extinse pentru internet.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri