Constructia Autostrazii Bucuresti-Ploiesti nu va fi finalizata la termenul prevazut, respectiv luna decembrie a acestui an, ci in 2012, iar constructorii vor fi penalizati cu 0,05% pe zi din valoarea contractului pana la incheierea lucrarilor, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"Din punctul meu de vedere nu vor fi respectate termenele. Probabil va fi o lucrare care se va termina anul viitor, cu consecintele de rigoare. Penalitatile pe care le aplicam vor fi de 0,05% pe zi, pana la finalizarea lucrarii", a afirmat marti ministrul Transporturilor, citata de Mediafax.

Boagiu a spus ca la 15 decembrie firmele vor fi evaluate in functie de volumul lucrarilor executate.
"Pe 15 decembrie vom face un bilant si vom vedea cine si ce penalitati va primi", a afirmat ministrul.

Lucrarile la Autostrada Bucuresti - Ploiesti sunt impartite in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Autostrada Bucuresti Ploiesti va avea 62 de kilometri, iar termenul de finalizare este 31 decembrie.

Premierul Emil Boc a declarat la inceputul lunii noiembrie ca autostrada va fi data in folosinta cel tarziu in primavara anului viitor.

In august, Boc reprosase constructorilor ca unele portiuni ale lucrarii arata ca in "epoca de piatra" si i-a avertizat ca le va "taia capul", inclusiv prin aplicarea de penalitati, daca nu vor respecta termenele de finalizare a proiectului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si