Constructorul francez de automobile Renault intentioneaza ca din 2013 sa produca circa 170.000 de vehicule Dacia la noua fabrica din Tanger, Maroc, a declarat vineri Arnaud Deboeuf, directorul programului Entry al grupului, pentru vehicule low cost, transmite AFP, potrivit Mediafax.

"Speram ca anul viitor sa ajungem la capacitate maxima", a spus Deboeuf la o intalnire cu presa.
Fabrica din Tanger, care urmeaza sa fie inaugurata la jumatate lui februarie, va fi dotata in prima etapa cu o linie de asamblare cu o capacitate de 170.000 de automobile pe an, capacitate care urmeaza sa fie dublata in timp.

Vehiculele low cost ale grupului Renault sunt vandute sub marca Dacia in Europa si alte tari din regiunea mediteraneana si sub marca Renault in restul lumii.

In prezent, aceste vehicule sunt fabricate la uzina Dacia din Pitesti, dar si in alte uzine, precum cele din Rusia si Brazilia.

La Tanger va fi produs un monovolum, Lodgy, care va fi comercializat in Franta din primavara, un vehicul utilitar, precum si un al treilea model.

Fabrica din Maroc va avea initial 2.600 de angajati, numarul acestora urmand sa ajunga la 6.000 in 2015, potrivit Renault.

Sursa imagini: Compania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Renault recheama in service mai multe modele vandute in Romania