Porsche a inaugurat noua linie de productie pentru modelul Macan, dupa o investitie de aproximativ 500 de milioane de euro in extinderea fabricii din Leipzig.

"Faptul ca Porsche a investit o jumatate de miliard de euro in uzina de la Leipzig, pe langa investitia initiala de 250 de milioane de euro, creand astfel 1.500 de noi locuri de munca, arata faptul ca suntem pe deplin increzatori in calitatile acestei zone si in faptul ca Macan va fi un succes de marketing," a declarat Matthias Muller, presedintele Consiliului Executiv in cadrul Porsche AG.

Pentru realizarea constructiei a fost nevoie de aproximativ doi ani. In Leipzig vor fi produse aproximativ 50.000 de Macan pe an.

VIDEO: Cum se fabrica SUV-ul Macan, cel mai nou membru din familia Porsche.

Gama Macan va fi formata din trei modele in momentul lansarii:

Vanzarile Porsche au scazut...
Citeste si: Vanzarile Porsche au scazut cu 12% in primul trimestru al anului

Macan S1) - echipat cu un motor V6 biturbo de 3 litri cu o putere de 340 CP (0-100 km/h in 5,4 secunde, sau 5,2 secunde cu pachetul optional Sport Chrono),

Macan S Diesel2) - motor V6 turbo diesel de 3 litri 258 CP (0-100 km in 6,3 secunde, sau 6,1 cu pachetul optional Sport Chrono),

Macan Turbo3) - V6 biturbo de 3,6 litri 400 CP (0-100 km/h in 4,8 secunde, cu pachetul Sport Chrono, acest timp poate cobori pana la 4,6 secunde).

Sistemul Coca-Cola din...
Citeste si: Coca-Cola investeste 11 milioane de euro in fabrica din Poiana Negrii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Primaria ar investi peste 1 miliard de lei in sistemul de termoficare