Toyota lanseaza o masina pe hidrogen cu autonomie 700 km

Producatorul japonez de masini Toyota va lansa in 2015 un model pe hidrogen, care va emite doar vapori de apa, scrie guardianlv.com.

Modelul sedan are la baza conceptul Toyota FCV si va avea un pret de 70.000 de dolari (51.000 euro). Autoturismul pe hidrogen va concura cu Tesla Model S si va fi lansat prima data pe piata japoneza in aprilie 2015.

Automobilul Toyota va putea fi incarcat in 3 minute si va avea o autonomie de 700 de km. Dupa lansarea in Japonia, modelul va ajunge si in Europa si America. In America, primul stat unde va fi disponibil modelul va fi California.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri