Fiat si Tata vor produce in colaborare autovehicule, motoare si piese de schimb

Grupurile Fiat si Tata au semnat marti trei acorduri de colaborare industriala pentru producerea de autovehicule, motoare si piese de schimb pentru piata indiana si pentru export.

Autoturismele Fiat si Tata vor fi produse in uzina de la Ranjangaon (Maharastra). Printre altele, Fiat va introduce in productie noul Grande Punto si un autoturism in trei volume pentru segemntul C - D200, informeaza Rompres.

Reprezentantii companiei estimeaza ca volumul de productie anual va ajunge la 100.000 de autoturisme, precum si 250 000 de motoare si piese de schimb. In acelasi timp, cele doua grupuri si-au anuntat intentia de a realiza un studiu de fezabilitate pentru o posibila colaborare industriala in America Latina. Studiul va dura 60 de zile si se va focaliza pe posibilitatea de a produce la uzina Fiat din Cordoba - Argentina, diverse autovehicule, in principal SUV-uri si Pick-upuri. Vehiculele vor fi destinate pietelor din America Latina dar si exporturilor.

Tata Motors este cel mai mare producator de autovehicule din India, inregistrand in anul fiscal 2005- 2006, venituri de circa 5,5 miliarde de dolari. Tata este lider de piata in sectorul vehiculelor comerciale din India si al doilea producator de autoturisme din aceeasi tara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Dacia electrică / Renault K-ZE, în teste în România
Setari Cookie-uri