La ora 7:22, echipajul Moss-Jenkinson demara de pe grila de start a celebrei curse Mille Miglia la bordul unui Mercedes-Benz 300 SLR. In aprilie 1955, cursa le-a adus celor doi o victorie legendara in lumea automobilistica. Dupa mai bine de o jumatate de veac, constructorii din Stuttgart, au adus un omagiu pilotului Sterling Moss, „preparind” un Mercedes-Benz SLR 300 ce poate atinge 337 km/h!
I se spune „steaua de argint”. Si pe buna dreptate! Cu forme efilate, ce spinteca aerul, Mercedes SLR 722 Edition se poate intrece de la egal la egal cu Lamborghini Murcielago LP 640, un adevarat rege al circuitelor de viteza, cu cei 640 de CP ai sai si cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3,4 secunde!

Editia exclusivista a germanilor este propulsata in continuare de acelasi motor V8 supraalimentat, dar care acum dezvolta 650 CP si permite „stelei de argint” o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 3,6 secunde, iar de la 0 la 200 km/h, in 10,2 secunde.

Viteza maxima atinsa pe circuit este, conform datelor furnizate de constructor, de 337 km/h. Pentru a obtine aceste performante, inginerii de la Stuttgart au coborit cu 10 mm garda la sol a masinii si au ranforsat amortizoarele. Astfel, aerodinamica si stabilitatea masinii au fost substantial imbunatatite, in detrimentul confortului insa.

Pentru a spori eficienta frinarii, s-au adaptat discuri de frinare cu diametru marit, de 390 mm. In ceea ce priveste caroseria, designerii n-au modificat nimic esential, doar in partea frontala spoilerul a fost redesenat, pentru a imbunatati coeficientul aerodinamic.

Habitaclul ramine de asemenea similar cu al modelului de serie, cu mici modificari in ceea ce priveste detaliile care sint mai atent lucrate, cu o alura net sportiva, cu detalii fine din carbon, Alcanara si piele. Mercedes-Benz 722 Edition este deja disponibil de la inceputul lunii iulie la un pret care il face intr-adevar un model exclusivist: 400.000 de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
FOTO si IMPRESII de la Salonul Auto Bucuresti si Accesorii