Fabricantul corean de automobile, Hyundai Motor Co. planuieste sa construiasca o fabrica de automobile la inceputul lunii noiembrie. Costul acestei fabrici de va ridica la 1 miliard de euro. Dorim sa incepem constructia cel tarziu la inceputul lunii noiembrie, desi nu am decis o data exacta de inceper a lucrarilor, a declarat pentru Reuters un oficlial Hyundai. Hyundai doreste sa termine constructia fabricii pana in 2008. De asemenea, se preved 3.500 de angajari iar, pana in 2010 fabrica va construi 300.000 de masini si 600.000 de transmisii.

Hyundai tinteste impreuna cu Kia Motors locul cinci mondial in vanzarile auto. Acest lucru se doreste sa se realizeze pana in anul 2010. Fabricantul auto sud corean care detine pozitia secunda pe aceasta piata doreste sa inceapa productia unei masini compacte in luna decembrie. Modelul ceed se va produce la fabrica din Slovacia.

Kia a amanat inaugurarea primei fabrici in Staele Unite, in Georgia. In luna martie Kia a declarat ca va investi 1.2 miliarde de dolari in construirea acestei fabrici care va incepe productia in 2009. Hyundai si Kia doresc sa construiasca 3 milioane de vehicule in afara tarii urmatorii cinci ani. Nul trecut fabricantii auto au construit 2.7 milioane unitari in tara si 750.000 in afara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri