Fabricantul corean de automobile, Hyundai Motor Co. planuieste sa construiasca o fabrica de automobile la inceputul lunii noiembrie. Costul acestei fabrici de va ridica la 1 miliard de euro. öDorim sa incepem constructia cel tarziu la inceputul lunii noiembrie, desi nu am decis o data exacta de inceper a lucrarilorö, a declarat pentru Reuters un oficlial Hyundai. Hyundai doreste sa termine constructia fabricii pana in 2008. De asemenea, se preved 3.500 de angajari iar, pana in 2010 fabrica va construi 300.000 de masini si 600.000 de transmisii.

Hyundai tinteste impreuna cu Kia Motors locul cinci mondial in vanzarile auto. Acest lucru se doreste sa se realizeze pana in anul 2010. Fabricantul auto sud corean care detine pozitia secunda pe aceasta piata doreste sa inceapa productia unei masini compacte in luna decembrie. Modelul ceeĺd se va produce la fabrica din Slovacia.

Kia a amanat inaugurarea primei fabrici in Staele Unite, in Georgia. In luna martie Kia a declarat ca va investi 1.2 miliarde de dolari in construirea acestei fabrici care va incepe productia in 2009. Hyundai si Kia doresc sa construiasca 3 milioane de vehicule in afara tarii urmatorii cinci ani. Nul trecut fabricantii auto au construit 2.7 milioane unitari in tara si 750.000 in afara.