Reprezentantii producatorului suedez Scania au anuntat, luni, ca au refuzat oferta de preluare a conglomeratului industrial german MAN AG, in valoare de 9,6 miliarde de euro, in bani gheata si sub forma de actiuni.

"La o intilnire a consiliului, care a avut loc in data de 17 septembrie, directoratul a studiat cu atentie continutul ofertei si a decis sa nu sustina propunerea pentru licitatie, dupa ce, in prealabil, angajase consilieri care au asistat la analizarea ofertei si la evaluarea acesteia", se preciza intr-o declaratie a grupului.

Actionarul Investor, care detine o mare pondere din Scania, a declarat, in aceeasi linie, luni, ca oferta facuta de MAN nu prezinta interes pentru actionarii companiei suedeze constructoare de camioane.

"Am analizat oferta dintr-un punct de vedere strict profesional si am evaluat ca aceasta nu este favorabila actionarilor Scania sau acestei companii", a declarat potrivit NewsIn purtatorul de cuvant al Investor, Fredrik Lindgren.

Acesta a refuzat sa comenteze daca Investor a fost contactat de catre alti potentiali cumparatori sau daca actionarul Scania estimeaza ca oferta MAN se va schimba sau ca valoarea acesteia va creste.