Ford Motor intentioneaza sa ofere vehicule complet autonome pentru serviciile de impartire a transporturilor in 2021, extinzand implicarea companiei in cele doua domenii in care alte companii au fost deja progrese, relateaza Reuters.

Pentru a accelera dezvoltarea masinilor autonome, Ford majoreaza investitiile in firme de tehnologie din Silicon Valley, tripland fondurile alocate sistemelor semi-autonome si marind de peste doua ori echipa de cercetatori din Palo Alto. De asemenea, compania va extinde campusul detinut in Silicon Valley.

"Nu concuram pentru a fi primii”, a spus directorul general Mark Fields, adaugând ca nu este ingrijorat ca General Motors a investit in ianuarie 500 de milioane de dolari in compania Lyft, care ofera servicii de impartire a transporturilor.

Ford nu a decis inca daca se va asocia cu Uber, Lyft sau alte companii de profil, toate optiunile fiind deschise, a aratat Fields. El a adaugat ca Ford ar putea decide sa nu incheie parteneriate, ci sa ofere pe cont propriu servicii de impartire a costurilor de transport. Anuntul Ford lasa nestabilite multe detalii esentiale legate de strategie, scrie News.ro.

Lansarea unui vehicvul autonom destinat serviciilor de impartire a transporturilor este o solutie buna pentru a testa piata si a face aceste vehicule mai accesibile, a explicat directorul tehnic al Ford, Raj Nair.

Citeste si:
Uber: România pe locul 12 în topul rating-ului utilizatorilor
Uber: România pe locul 12 în...

Intr-un mesaj preluat si de Google, Ford arata ca nu intentioneaza sa dezvolte sisteme autonome care ar necesita ocazional ca soferii sa preia controlul asupra volanului, angajandu-se an schimb sa lanseze un modelcomplet autonom. ”Am abandonat strategia in etape”, a spus Fields, aratând ca sunt prea multe riscuri legate de impartirea responsabilitatii sofatului intre sofer si vehicul.

Moartea, in luna mai, a soferului unui automobil Tesla care folosea sistemul autopilot dar care nu avea mâinile pe volan a scos in evidenta confuzia legata de responsabilitatile avute de soferii masinilor semi-autonome.

Ford a mai anuntat ca impreuna cu Baidu, cea mai mare companie de Internet din China, a investit 150 de milioane de dolari in Velodyne, care fabrica senzori bazati pe laseri, componente importante ale automobilelor autonome. Nair a precizat ca investitia Ford este de 75 de milioane de dolari.La inceputul acestui an, Ford a investit in Civil Maps, firma din Silicon Valley, pentru harti avansate destinate vehiculelor autonome.

Companii ca General Motors si Uber Technologies investesc la rândul lor in vehicule autonome pentru serviciile de impartire a transporturilor. Ford anticipeaza ca va lansa in acest an 30 de prototipuri autonome Fusion Hybrid si 90 anul viitor.

Citeste si:
Indienii au ajuns sa caute informatii despre "Virusul bere Corona"
Virusul din China: Indienii...

Sursa foto: Denis Rozhnovsky / shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
POVESTEA româncei care s-a întors în țară după 10 ani de diaspora
Setari Cookie-uri