“Rafinaria Petromidia a atins anul trecut un nou record istoric de procesare de la infiintarea platformei industriale (1979) de circa 5,66 milioane tone (16.800 tone pe zi), mai mare cu 5% fata de nivelul atins in 2016. Principalii parametrii tehnologici si operationali au atins niveluri record, cum ar fi cantitatea de benzina auto produsa de rafinarie (1,46 milioane tone) sau cea de motorina (2,74 milioane tone), dar si cea de propilena - 133.000 tone. Performantele constante ale companiei, atat cele operationale, cat si cele financiare, demonstreaza inca odata ca investitiile sustinute de KMG International si unicul sau actionar, compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, de peste 1,4 miliarde USD de la preluarea afacerii, au transformat acest business intr-unul competitiv, dinamic si sustenabil”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Profitul operational consolidat EBITDA s-a ridicat anul trecut la peste 210 milioane USD, in crestere cu 13% fata de 2016, iar cifra de afaceri bruta a companiei a depasit valoarea de peste 4 miliarde USD (+ 16%).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont