MAN ar putea prelungi termenul de raspuns la oferta de preluare facuta Scaniei

Constructorul german de camioane MAN ar putea prelungi termenul pentru oferta ostila pentru preluarea concurentului suedez Scania, in valoare de 10,3 miliarde de euro (13,59 miliarde de dolari), a anuntat MAN.

Constructorul german de camioane a facut referiri la continuarea convorbirilor si la intarzierea procesului de aprobare antitrust. Comisia Europeana anuntase ieri dimineata prelungirea termenului pentru comunicarea deciziei referitoare la tranzactia propusa de MAN, la 20 decembrie, de la 6 decembrie.

"MAN revizuieste implicatiile amanarii, in vederea prelungirii termenului de acceptare pentru oferta facuta, in special datorita apropierii datei de perioada sarbatorilor de Craciun si de Anul Nou si prin prisma continuarii discutiilor cu partile", se spune in comunicatul MAN, citat de NewsIn. MAN a mai spus ca va face o noua declaratie inaintea datei de 11 decembrie.

Constructorul suedez de camioane Scania respinsese la 24 noiembrie a doua oara oferta de preluare din partea concurentului german MAN, in valoare de 10,3 miliarde de euro si anuntase ca e posibil ca actionarilor sa li se faca o a doua plata anuala speciala in 2007.

Oferta MAN in valoare de 10,3 miliarde de euro a intampinat rezistenta puternica din partea conducerii companiei suedeze si a actionarului principal Investor, condus de familia Wallenberg. Scania respinsese, in octombrie, prima oferta facuta de constructorul german.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri