Ministerul Transporturilor estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an va fi elaborat Acordul de Mediu pentru autostrada Sibiu-Pitesti, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura rutierea din Romania, potrivit unui comunicat, transmis marti, de institutie.

„Documentatia tehnica pentru sectiunile 2,3 si 4 ale autostrazii este in faza in care se aduc completari in conformitate cu solicitarile consultantilor europeni de la Jaspers”, se arata in comunicatul emis de Ministerul Transporturilor dupa discutia pe care ministrul Lucian Sova a avut-o cu grupul de lucru pentru implementarea si monitorizarea proiectelor de transport rutier, in cadrul Subcomitetului Sectorial de Transport POIM 2014-2020.

In cadrul intalnirii au fost prezentate traseul si stadiul pregatirii proiectului si au fost abordate aspecte privind finantarea si implementarea acestuia. Ministrul a propus o intalnire, saptamana viitoare, cu expertii Jaspers si cu experti romani pentru clarificarea aspectelor geotehnice ale proiectului.

La sedinta de lucru au participat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai organismului de consultanta Jaspers, Bancii Europene de Investitii, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finantelor Publice, ai unor asociatii si ONG-uri, precum si ai altor institutii implicate in derularea proiectului: IPTANA, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) si Autoritatea de management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Traseul autostrazii Sibiu-Pitesti trece pe teritoriul a trei judete: Sibiu, Valcea si Arges si este impartit in 5 sectiuni: Sibiu-Boita, Boita-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Arges, Curtea de Arges- Pitesti.

Citeste si:
Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017
Retrospectiva 2017: Doar 15...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Autostrada Sibiu-Pitesti, cu un pas mai aproape de realizare