Grupul Autoklass, partener autorizat vanzari si service Mercedes-Benz, smart si Honda, se asteapta anul acesta la o crestere de 10% a business-ului de masini noi si rulate, a declarat intr-un interviu pentru wall-street.ro Traian Craciun, Coordonator vanzari in cadrul companiei.

Grupul Autoklass este unul dintre principalii dealeri ai Autovit.ro cu peste 700 de anunturi cu masini, atat noi, cat si rulate, acestea fiind actualizate permanent. Interviul face parte dintr-o serie de articole dedicate antreprenoriatului in auto.

Potrivit managerului Autoklass, in 2018 business-ul a inregistrat o crestere de aproximativ 35% pe segmentul de autovehicule rulate, pe o piata in scadere cu peste 8%.

"In anul 2018, Autoklass a inregistrat o crestere de aproximativ 35% in vanzarea autovehiculelor rulate. Aceasta performanta este foarte importanta pentru noi intrucat ne raportam la contextul pietei de vehicule rulate la nivel national, unde, conform datelor furnizate de DRPCIV privind inmatricularile de autovehicule second-hand, la finalul primelor 11 luni ale anului trecut tranzactiile totale cu autovehicule rulate au inregistrat o scadere de 8,34%, iar numarul total de inmatriculari autovehiculelor rulate Mercedes-Benz a scazut cu 4,95%. Avand in vedere rezultatele anului precedent si luand in calcul contextul economic actual, estimam o crestere moderata de 10% pentru anul 2019 atat pentru autovehicule noi cat si pentru autovehiculele rulate", a declarat Traian Craciun.

Cele mai vandute masini second-hand

"Daca ne raportam la anul 2018 si facand diferenta intre vehiculele rulate si cele noi, modelele de autovehicule rulate cu cele mai multe vanzari au fost: Mercedes-Benz Clasa A, Clasa C; Clasa E; GLA, iar in cazul autovehiculelor noi in topul vanzarilor regasim modelele Mercedes-Benz GLC (SUV si Coupe), Mercedes-Benz GLE (SUV si Coupe), GLA ,Clasa C si Clasa A. Canalele online reprezinta pentru noi motoare importante de promovare. Atat site-ul nostru propriu de prezentare a stocului de masini - Autoklass Market, cat si platforma Autovit.ro sunt instrumente de prezentare si vanzare valoroase pentru noi. De regula, clientii se informeaza in mediul online cu privire la oferta noastra, dupa care intram in contact, ne intalnim la showroom, unde autovehiculul este prezentat in detaliu", a mai spus managerul Grupului Autoklass.

Cele mai scumpe masini livrate de Grupul Autoklass

Printre cele mai scumpe masini pe care romanii le-au achizitionat de la dealerul Autoklass au fost Mercedes-Benz S Maybach, Mercedes-Benz S 65 AMG, Mercedes-Benz G 63 AMG, Mercedes-Benz S63 AMG.

"Succesul unei promovari eficiente in online este dat de prezentarea detaliata, transparenta si cat mai completa a autovehiculului, alaturi de toate avantajele pe care le oferim clientilor inclusiv din perspectiva Serviciilor Post-Vanzare. Noi folosim si prezentarile video cu modelele de autovehicule, astfel incat sa putem transmite o prezentare cat mai apropiata de realitate a produsului propus spre vanzare. Toate centrele Autoklass sunt certificate de catre Mercedes-Benz Romania, serviciile post-vanzare reprezentand o componenta importanta a politicii de business a companiei noastre. De asemenea, este important sa prezentam clientilor toate pachetele de avantaje si beneficii pe care le oferim la achizitie inclusiv din perspectiva garantiei (inclusiv posibilitatea de extindere a perioadei de garantie), a serviciilor de finantare, buy back si trade-in", a mai spus Traian Craciun.

Grupul Autoklass detine in prezent sapte sucursale in orase importante din Romania, trei dintre ele avand sediul in Bucuresti, iar celelalte patru in Ploiesti, Constanta, Sibiu si Timisoara.

Compania a fost infiintata in anul 1998, iar incepand cu anul 2001 a primit denumirea Autoklass. Grupul Autoklass este unul dintre partenerii autorizati Mercedes-Benz cu cea mai indelungata experienta din Romania. In total, peste 450 de persoane lucreaza in cadrul grupului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri