Românii cumpără online, în medie, 2-3 mașini Dacia și Renault pe zi. Peste 1.200 de persoane au ales să rezerve un automobil Dacia sau Renault prin intermediul platformelor de e-commerce, care oferă începând din aprilie și posibilitatea de a achita mașina integral, urmând să le fie livrată la domiciliu.

Până în acest moment, peste 1200 de clienți au ales să rezerve un automobil Dacia sau Renault prin intermediul platformelor de e-commerce. Stocurile disponibile în platforme au inclus un mix foarte divers de modele și versiuni, lucru care ne-a permis să răspundem unor cerințe cât mai variate venite din partea clienților noștri.

Groupe Renault România

Citiți și Renault renunță la unele showroom-uri pentru a se pregăti de vânzările online.

În online, românii au comandat mașini cu echipări de top și versiuni sport, cu mulți cai putere. De asemenea, clienții au cumpărat și mașini prin programul Rabla, acestea fiind, de regulă, versiuni mai slab echipate.

"În general, clienții Renault au optat pentru echipări de top, inclusiv pentru versiuni din gama Renault Sport (Megane RS). În perioadele care s-au suprapus cu programul Rabla a existat un interes crescut pentru modelele din segmentele B/C și versiunile de intrare în gamă ale acestora", au declarat, pentru wall-street.ro, reprezentanții Groupe Renault România.

Procedura de achiziție a unei mașini online

Clientul configurează un model Dacia, apoi finalizează procedura de achiziție plătind integral online vehiculul sau își poate rezerva autoturismul selectat, achitând o taxă de 500 de euro (TVA inclus).

Plata se face cu ajutorul unui card bancar de credit sau debit, prin intermediul unui procesator securizat de plăți. Atât contractul, cât și factura se vor transmite electronic de către un agent autorizat, ales în prealabil de client.

Citiți și Dacia Spring, mai ieftină chiar și decât Logan! Iată ce propune UE.

Platforma de e-commerce Dacia a fost lansată în urmă cu doi ani, iar cea pentru Renault în urmă cu un an.

Citiți și Renault intenţionează să închidă patru uzine din Franţa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri