Nu te de multe ori te întâlnești cu ocazia de a admira un automobile fabricat acum 133 de ani. Modelul Hurtu 3 ½ Cvadriciclu din 1899 a fost păstrat într-un castel francez până în anul 1995. La nivel mondial mai există doar șapte astfel de exemplare.

Trei mașini din galeria Țiriac Collection au putut fi admirate la expoziția de mașini ”PoliAutoFest”, organizată de Universitatea Politehnică din București în perioada 19-22 mai.

Pe parcursul celor trei zile dedicate evenimentului de la Universitatea Politehnică din București, au putut admira atât mașini de epocă, cât și ultimele tendințe în domeniul auto.

Cvadriciclul de 133 de ani, o istorie zbucuimată

Cele trei modele Țiriac Collection au fost Hurtu 3, un cvadriciclu (1899), Bentley Mk. VI (1948) și Jaguar Mark IX (1959).

Extrem de rară, modelul Hurtu 3 ½ Cvadriciclu din 1899 a fost păstrată într-un castel francez până în anul 1995 şi a fost transformată într-o caleașcă trasă de cai, cel mai probabil după o defectare a motorului. În anul 2007, pe mașină a fost montat un motor înlocuitor Benz produs la rândul său în jurul anului 1900. La nivel mondial mai există doar șapte astfel de exemplare.

MkVI primul Bentley cu caroserie integrală din oțel

Al doilea model expus este Bentley Mk. VI din 1948, cunoscută ca prima mașină de la Rolls-Royce cu caroserie din oțel și prima mașină complet asamblată și finisată în fabrica lor. Modelul Bentley Mark VI cu 4 uși standard din oțel a fost prima mașină de lux fabricată de Bentley după cel de-al Doilea Război Mondial.

Jaguar Mark IX din în 1959 a fost o berlină de lux de clasă superioară produsă de Jaguar Cars între anii 1959 și 1961. Aceasta a fost un model preferat ca mașina oficială de înalții demnitari de stat. Când Charles de Gaulle a vizitat Canada în 1960, mașinile din coloana oficială nu au fost Cadillac sau Lincoln, ci Jaguar Mark IX. Exemplarul introdus în galeria Țiriac Collection a apărut pe coperta revistei Jaguar Enthusiasts.

Sursa foto: WS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri