Renault și Nissan își continuă colaborarea în cadrul Alianței, dar raportul de forțe va fi modificat în perioada următoare. Constructorul francez va mai deține doar 15% din Nissan, procentul fiind identic cu cel pe care-l deține Nissan în Renault. Această schimbare a fost acceptată de Guvernul francez care este shareholder-ul cel mai important în cadrul Renault.

Încă de la începutul lunii ianuarie au apărut informații în media despre schimbările prin care urmează să treacă Alianța Renault-Nissan. Recent, cele două companii au decis să-și egalizeze procentele pe care le dețin, trecând peste una dintre ultimele „rămășițe” ale erei Ghosn. CEO-ul mărcii Renault va avea un nume nou, iar francezii vor deține un procent mult mai mic din Nissan în viitor, niponii fiind de o bună bucată de vreme nemulțumiți din cauza relației inegale din Alianță în condițiile în care Renault are în traistă un procent majoritar - 43% din Nissan.

Toate informațiile vor fi făcute publice în cadrul unui eveniment programat pentru data de 6 februarie, dar se știe deja că, la finele acestei operațiuni, Renault va mai avea doar 15% din Nissan. Această mutare a fost aprobată de Guvernul Franței cu condiția ca cele două entități să continue colaborarea pe mai multe planuri. Cunoaștem deja că membrii Alianței, care include și pe japonezii de la Mitsubishi, vor colabora pe cinci proiecte separate, deși Bloomberg a scris că Renault și-ar dori să colaboreze cu partenerii săi pe un total de 10 proiecte în viitor.

Cele cinci planuri care par să fi primit undă verde privesc extinderea pe piața din America de Sud, cea din India, dar și un plan de creștere a familiei de modele comerciale. În ciuda faptului că viitorul lucrărilor din cadrul Alianței pare că a fost deja creionat, schimbările din interiorul Renault vor continua după aceeași schemă pe care a trasat-o deja CEO-ul Luca de Meo. Astfel, Renault va fi împărțit în cinci entități separate, una dintre ele fiind concentrată pe dezvoltarea de EV-uri și software asociate sub numele „Ampere”. Pe lângă acest capitol - la care se pare că va investi și Nissan -, Renault se va apropia și de constructori chinezi ca Geely, dar și de Qualcomm.

Sursa foto: Renault-Nissan Alliance, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri