Tesla pregătește o serie de noi modele, dar și tehnologii noi în materie de baterii și condus autonom. În ciuda scandalului legat de capacitățile reale ale sistemului „Full Self Driving” (FSD), pentru care a apărut un update recent, Elon Musk a anunțat că următorul model citadin al constructorului american va beneficia de toate echipamentele necesare pentru a se conduce singur în majoritatea timpului.

Când Elon Musk nu este ocupat să ia peste picior foști angajați cu dizabilități, acesta repetă lucruri pe care le-am mai auzit deja de la el. De această dată, Musk a anunțat că următorul model compact al Tesla, care va fi bazat pe o nouă arhitectură, va utiliza din plin tehnologia FSD care a ajuns, deja, la versiunea a 11-a. Am explicat pe larg în acest material ce ne pregătește Tesla, dar cel mai important aspect este că Musk făcea promisiuni similare legate de o viitoare mașină foarte ieftină și în urmă cu trei ani, în cadrul Tesla Battery Day 2020.

La acea vreme, Musk spunea că Tesla va putea construi o mașină mică, cu un preț de pornire de aproximativ 25.000 de dolari și capacități integrate de condus autonom în doar trei ani de zile. Acum, magnatul a revenit asupra acestei declarații și a nuanțat-o spunând că Tesla are acum tehnologia să dezvolte o mașină cu un cost de producție la jumătate față de cel al Model 3 - care începe de la 45.000 de euro.

Probabil că nu va surprinde pe nimeni că, anul trecut, același Elon Musk a declarat că Tesla nu a început, încă, dezvoltarea mașinii sale de 25.000 de dolari, deoarece ar avea „prea multe proiecte deja în derulare.” Chiar și așa, la scurt timp după anunțul inițial, Tesla părea că s-a pus pe treabă, iar americanii făceau angajări pentru acest proiect și, în plus, un centru de R&D a fost deschis în China în aceeași perioadă. Tesla are și un Gigafactory în Beijing, iar mașina de oraș ar putea să fie produsă acolo, deși s-a zvonit și că Gigafactory-ul din Mexic ar putea să fie ales pentru asamblarea mașinilor ce folosesc noua platformă.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri