Un fond de investitii a pus ochii pe divizia de lux a Ford

Fondul privat de investitii Alchemy Partners intentioneaza sa ofere trei miliarde lire sterline (5,9 miliarde dolari) pentru divizia de lux a producatorului american de automobile Ford, ce fabrica modelele Jaguar si Land Rover, a anuntat cotidianul City A.M, relateaza NewsIn.

"Sunt foarte interesat de preluarea Land Rover si mai ales a Jaguar", a declarat un inalt oficial al fondului Alchemy Partners, Jon Moulton, citat de cotidianul City A.M.

Cotidianul a precizat ca Ford a angajat bancile de investitii Goldman Sachs si Morgan Stanley pentru a intermedia vanzarea diviziei sale Premier Automotive Group (PAG), din care fac parte brandul Volvo, precum si alte doua marci britanice.

Cotidianul a precizat ca printre celelalte grupuri interesate de preluarea divizie de lux a Ford se afla compania franceza Renault, Dave Richards, care a condus un consortiu Kuweitian implicat in preluarea companiei Aston Martin, detinute tot de Ford, in martie, si David James, care a achizitionat drepturile de productie a automobilului Smart de la DaimlerChrysler. Ford si fondul Alchemy Partners nu au putut fi contactate pentru a oferi informatii suplimentare.

Ford a achizitionat Volvo in 1999 si momentan compania suedeza face parte din divizia de automobile de lux a grupului american, din care mai fac parte si marcile Jaguar si Land Rover.

Ford nu ofera detalii defalcate privind performantele individuale ale brandurilor sale insa divizia sa de automobile de lux a inregistrat o pierdere de 327 milioane dolari in 2006.

Grupul Merrill Lynch a precizat ca Ford ar putea castiga peste noua miliarde dolari de pe urma vanzarii brandurilor de automobile de lux pe care le mai detine.

Directorul executiv al Volvo Cars, Fredrik Arp a declarat in martie pentru Reuters ca Ford este decis sa pastreze compania suedeza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri