Ford Puma, model care este asamblat doar la uzina Ford Otosan de la Craiova, este cea mai bine vândută mașină pe piața din Marea Britanie. Crossoverul compact a surclasat rivali precum Nissan Qashqai sau Vauxhall Corsa în lupta vânzărilor pe care Ford nu a mai câștigat-o din 2020, când s-a încheiat seria de 12 ani în care Ford Fiesta a fost cea mai dorită mașină în Regat, scrie Autocar.

Ford a revenit în vârful clasamentelor de vânzări din Marea Britanie după ce Puma a fost declarată cea mai populară mașină nouă a anului cu aproape 50.000 de unități vândute în cele 12 luni ale anului trecut. Crossoverul a reînnodat seria succeselor de vânzări care au fost, ani de-a rândul, apanajul hatchback-ului Fiesta. Timp de 12 ani, între 2008 și 2020, Ford Fiesta a fost cea mai vândută mașină în Albion, dar modelul a fost scos din fabricație.

Conform cifrelor oficiale, Puma a dominat fără probleme în condițiile în care s-au vândut cu 6.270 de unități mai multe din modelul produs de Ford Otosan Craiova decât totalul ocupantului locului secund, Nissan Qashqai (49.591 de Ford Puma versus 43.321 de bucăți pentru Qashqai). Vauxhall Corsa a completat podiumul cu 40.816 unități vândute, iar Kia Sportage și Tesla Model Y au fost și ele printre primele cinci, crossoverul american electric fiind și cel mai bine vândut EV în Marea Britanie.

Reușita Fordului Puma este cu atât mai importantă în condițiile în care nici modelele comerciale Ford n-au vândut mai multe unități. „Suntem mândri de faptul că Puma nu este doar cel mai bine vândut automobil din Regat, ci pe primul loc între toate vehiculele comercializate, în timp ce Ford Transit Custom a fost cel mai bine vândut model comercial”, a spus Lisa Brankin, Ford UK.

Cel mai popular nivel de echipare a fost ST-Line X și majoritatea modelelor comandate aveau motorizare mild-hybrid. La finele anului, Ford va lansa o variantă 100% electrică a lui Puma care va fi și ea produsă în România. Uzina Ford Otosan Craiova asamblează deja vehicule comerciale electrice din gama Courier (Transit și Turneo). În 2022, Nissan Qashqai a fost cea mai populară mașină în Marea Britanie, modelul nipon fiind foarte popular și deoarece este asamblat local.

Dacia a fost, de asemenea, printre mărcile populare în Marea Britanie, dar niciun model al constructorului autohton nu a prins primele 10 poziții din top. Chiar și așa, Sandero și Duster au fost cele mai căutate modele din oferta Dacia, iar constructorul piteștean speră să-și crească și cota de piață pe segmentul electric odată cu introducerea lui Spring. Micul EV produs în China va fi îmbunătățit semnificativ anul acesta.

Topul celor mai populare 10 mașini noi în Marea Britanie în 2023

Număr unități vândute Marcă și model
49.591 Ford Puma
43.321 Nissan Qashqai
40.816 Vauxhall Corsa
36.135 Kia Sportage
35.899 Tesla Model Y
34.469 Hyundai Tucson
33.835 Mini (3 și 5 uși)
31.745 Nissan Juke
30.159 Audi A3
29.984 Vauxhall Mokka

Sursa foto: Ford

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri