Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că prin programul 'Rabla' de reînnoire a parcului auto ar trebui susţinută achiziţia de automobile produse în România.

"Deblocăm şi 'Rabla'. Nu sunt de acord să mai dăm 10.000 de euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro. Prefer la programul 'Rabla' să mergem pe maşinile produse în România. Prioritate au, normal, cele pe criteriul verde şi cred că în acest moment intrăm într-o normalitate", a declarat Ciolacu, la Mioveni.

El a anunţat, în acelaşi context, că pe viitor va folosi doar maşini de serviciu produse de Uzina Dacia de la Mioveni.

"Fac un anunţ foarte clar. Din acest moment, Guvernul României şi premierul României vor folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Maşina mea, ca şi prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că aşa este corect în orice stat democratic şi în orice economie. Cum în Franţa maşina Guvernului şi maşina autorităţilor este Renault, în România maşina autorităţilor şi a primului ministru trebuie să fie Duster. Am avut o mare plăcere să aflu că tot designul, toată concepţia, de la tot sistemul electronic, sunt toate creaţia unor români", a spus premierul.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri