Cea de-a doua generație a modelului care a pornit povestea brandului american de mașini electrice Tesla va ajunge la clienți începând cu 2024. Noua Tesla Roadster a fost anunțată încă din 2017, anul în care a fost prezentat și prototipul Tesla Semi, dar supercarul lui Musk a fost amânat în mai multe rânduri.

Cea mai rapidă Tesla de până acum, a doua generație a sportivei Roadster, va veni în 2025. Cel puțin asta a declarat, într-o serie de postări pe rețeaua de socializare X.com, Elon Musk. CEO-ul producătorului american de EV-uri care a făcut miliarde de dolari vânzând credite de CO2 către alți constructori a spus că a rescris nivelele de performanță pentru Roadster.

„Astăzi, am crescut în mod radical cerințele de proiectare pentru noul Tesla Roadster. Nu va mai fi niciodată o mașină ca ea - asta dacă o poți numi mașină”, a scris Musk. Mașina a fost anunțată în urmă cu șapte ani și Elon a plusat, periodic, vorbind despre performanțele mașinii. La început, Elon Musk a vorbit despre o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 1,9 secunde, dar, mai apoi, CEO-ul a sugerat că mașina ar putea atinge aceeași viteză cu start de pe loc în doar 1,1 secunde.

În prezent, pe site-ul oficial, Tesla listează o accelerație 0-100 km/h în 1,9 secunde și o viteză de top de peste 400 km/h. Puterea ar fi în jurul a 1.000 kw sau 1.360 cai putere și 1.200 Nm. Autonomia ar fi de aproape 1.000 de kilometri, ceea ce ne duce la concluzia că vorbim de un cumul de cifre improbabile. La începutul anului trecut, designerul-șef al Tesla spunea că mașina poate fi îmbunătățită „la toate capitolele”.

În anunțul inițial din 2017, Musk a spus că mașina va ajunge pe piață în 2020. Mai apoi, în 2021, șeful Tesla a zis că mașina va fi prezentată în 2023. Acum, se pare că design-ul va fi finalizat în lunile următoare înaintea unei prezentări în ultima parte a lui 2024. Dacă acest program va fi respectat, livrările ar putea să înceapă în 2025. Totuși, trebuie luat în calcul și scenariul Tesla Cybertruck, unde scalarea producției este o problemă. Roadsterul, însă, va fi un model „halo” al mărcii, adică de producție redusă.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri