Fiat a inregistrat o crestere substantiala, de 72,4%, a vanzarilor in primele sapte luni ale anului curent, depasind tendinta pietei automobilelor din import, care a crescut cu 53,3% in aceasta perioada.

Modelul cel mai de succes pentru marca italiana in acest interval a fost sedanul de familie Albea , care s-a vandut in 1946 de unitati. Gama Punto a fost solicitata de un numar de 1142 de unitati in aceasta perioada, iar citadina Panda si-a gasit 925 de noi posesori in primul semestru cumulat cu luna iulie.

Recent lansatul Fiat Linea a prins la publicul roman, inregistrand un numar de 102 de livrari, un numar important de comenzii fiind pe punctul de a fi onorate in perioada urmatoare.

Cealalta marca italiana parte a grupului Autoitalia, Alfa Romeo a comercializat un numar de 141 de unitati. Cel mai apreciat model a fost sedanul sportiv Alfa 159, livrat unui numar de 76 de clienti in primele sapte luni, secondat de hatch-ul 147 cu 45 de comenzi . SsangYong, producatorul coreean, a comercializat un numar de 154 de SUV-uri in intervalul ianuarie-iulie 2007. Brandul de lux din portofoliul Autoitalia, Maserati, a livrat in aceasta perioada un numar de 9 unitati romanilor potenti financiar.

Marca Fiat Profesional ramane lider pe segmentul vehiculelor comerciale usoare de import, inregistrand un numar de 2997 de unitati vandute in primele sapte luni ale lui 2007. In termeni relativi performanta acestei divizii se traduce intr-o crestere de 87% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Fiat Profesional detine aproximativ un sfert din piata vehiculelor comerciale usoare importate. Cel mai bine vandut model a fost Fiat Doblo Cargo cu 1424 de unitati. Fiat Ducato este cel mai bine vandut vehicul comercial in luna iulie, cu 350 de unitati, si a totalizat in cele sapte luni 1424 de unitati, in crestere cu 97,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Autoitalia a vandut in aceasta perioada 8239 de autovehicule precum si un numar de 194 de motociclete si scutere Honda. Autoitalia Group este unic importator pentru Romania a marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Ssang Yong, Honda si Segway, fiind prezent pe piata romaneasca cu un numar de 25 de dealeri si 30 de showroom-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Alfa Romeo recheama in service 60.000 de unitati la nivel global
Setari Cookie-uri