Piata romaneasca de sisteme de securitate auto ar putea ajunge anul acesta la o valoare de 7,5 milioane euro, cu peste 20% mai mult decat anul trecut, a declarat marti directorul companiei Falcon Electronics, Cristian Filip la un seminar despre piata auto organizat de Ziarul Financiar.

"Piata romaneasca de sisteme de securitate auto este estimata anul acesta la 60.000 de unitati cu o valoare de 7,5 milioane euro. Cele mai raspandite sisteme de securitate auto de pe piata sunt cele ieftine ( 59%) urmate de cele cu preturi medii (25%) si de cele cu preturi ridicate (11%). Sistemele foarte performante detin doar 4% din totalul pietei", a spus Cristian Filip.

Din piata de sisteme de securitate auto, compania Falcon detine 40%, conform propriilor estimari. Firma estimeaza afaceri de 15,4 milioane dolari anul acesta, in crestere cu 87% fata de cele 8,2 milioane dolari raportate anul trecut. Compania Falcon, importatoare si distribuitoare de sisteme de securitate auto, sisteme audio si detectoare de radar, detine 40% din piata sistemelor de securitate auto, 30% din piata sistemelor audio si 79% din piata de detectoare radar, potrivit cifrelor pe primele sase luni ale anului, facute publice de directorul companiei.

"Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza deschiderii de noi puncte de lucru, printre care cel din Brasov. De asemenea, cifra noastra de afaceri ca creste pe fondul dezvoltarii pietelor pe care activam", a specificat Filip.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si