Volkswagen isi mareste participatia detinuta in producatorul de camioane Scania

Producatorul german de automobile Volkswagen a anuntat luni ca isi va spori participatia in compania suedeza producatoare de camioane Scania, la 68,6%, aceasta fiind o miscare ce ar putea conduce la o fuziune intre Scania si producatorul german de camioane MAN, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Volkswagen a anuntat ca este de acord sa isi sporeasca participatia in compania Scania, detinuta de grupul suedez Wallenberg, contra sumei de 200 de coroane suedeze (32,29 dolari) pe o actiune Scania.

Achizitia va spori actiunile Volkswagen in Scania la 68,6%, potrivit companiei germane.

Volkswagen si compania MAN, in care VW este principalul actionar, a incercat sa convinga Scania sa renunte la lupta de a se mentine independenta, si sa accepte o alianta ce va da nastere celui mai important producator de camioane din Europa.

MAN si Scania analizeaza o fuziune amicala care ar include si divizia de camioane Volkswagen, insa progresele par a fi foarte lente. Volkswagen este cel mai mare investitor in cadrul companiilor Scania si Man.

MAN a hotarat o perioada de calmare dupa ce oferta de peste 10 miliarde euro pentru Scania a dus la tensiuni intre manageri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri