Dacia va lansa astazi noul Logan Sandero

Dacia va lansa marti, in premiera, la salonul auto de la Geneva, noul Logan Sandero, model derivat din Ranault Sandero, care a fost lansat in luna decembrie a anului trecut, in Brazilia.

Mai mult, reprezentantii companiei au declarat ca odata cu lansarea modelului Logan Sandero, Dacia va lansa si noul logo al marcii autohtone, care nu va mai avea culoarea albastra, ci va fi rosu, potrivit NewsIn.

Noul Sandero hatchback va deveni astfel al cincilea model din gama Dacia, dupa versiunile de caroserie berlina, MCV, Van si pick-up.

Pe de alta parte, standul Dacia a crescut in dimensiuni comparativ cu editiile precedente ale show-ului de la Geneva, insa va ramane invecinat cu standul Renault.

Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor ºi Importatorilor de Automobile (APIA), producatorul autohton de automobile s-a situat la inceputul acestui an pe primul loc in ceea ce priveste cota de piata - 27,3%, cu un numar de 6.370 de unitati comercializate (autoturisme ºi vehicule comerciale usoare) in luna ianuarie. Dacia a vandut, pe plan mondial, peste 230.000 de automobile anul trecut, in crestere cu 17,4% fata de 2006.

Vanzarile totale ale brandului Dacia in Europa au crescut cu 118,1% in luna ianuarie 2008, fapt ce confirma succesul marcilor Logan sedan si Logan MCV tandem. De asemenea, comparativ cu luna ianuarie 2007, in acest an, la nivelul grupului, vanzarile Dacia au crescut cu 69,8%, in timp ce vanzarile brandului Renault si ale Renault Samsung Motors au scazut cu 1,8%, respectiv 3,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri