Elvetia ar putea interzice accesul SUV-urilor si masinilor sport pe teritoriul sau, in prezent au fost stranse circa 147.000 de semnaturi pentru interzicerea vehiculelor care au peste 2,2 tone si emit mai mult de 250g de CO2 pe kilometru, intrucat au un risc crescut pentru pietoni, potrivit asphalte.ch.

De asemenea, vehiculele diesel care nu dispun de filtru de particule si cele care au partea frontala construita in asa fel incat prezinta un risc mare pentru pietoni vor fi interzise pe teritoriul elvetian.

In prezent, peste 780 de modele aduse in Elvetia vor fi afectate de aceasta interdictie.

Initiativa necesita o modificare a Constitutiei Federale. Din anul 1893, numai cincisprezece obiective au fost atinse. In plus, modelele inregistrate inainte de aceasta data vor fi limitate la 100 km/h.

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, publicat de just-auto.com, printre producatorii cei mai poluanti se numara Porsche cu 275,6 g/km si Land Rover cu 249,2 g/km. Porsche a inregistrat emisii de CO2 in crestere in prima jumatate a anului 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri