Seful celui de al doilea producator american de automobile a spus ca nu are niciun motiv sa creada ca vanzarile auto de pe piata americana se vor revigora inainte de 2009 sau chiar 2010, dar a reiterat faptul ca firma are incredere in lichiditatile sale curente.

"Stim care este situatia din Statele Unite, iar cei mai multi oameni estimeaza o crestere cu 1,5% a produsului intern brut (PIB) in acest an, dar acest lucru inseamna o incetinire", a declarat Mulally, pentru Reuters, la un summit din Detroit.

"Asistam la o incetinire a cresterii economice in regiunea Asia-Pacific si la o incetinire in Europa, ceea ce afecteaza industria auto de pe pietele internationale. Situatia este dura peste tot pentru afacerile noastre", a spus directorul executiv al Ford, citat de NewsIn.

Mulally a adaugat ca nu se asteapta ca problemele din Statele Unite sa dureze putin.

"Am anticipat cam acum un an si jumatate ca incetinirea cresterii economice din Statele Unite va continua si, doar ca o masura de prudenta, am decis sa iesim devreme pe piete si sa ne asiguram finantarea de care avem nevoie", a adaugat Mulally.

Citeste si:

"Am obtinut nu numai banii de care aveam nevoie pe termen scurt pentru restructurare, ci si o suma suplimentara ce ne va permite sa facem fata incetinirii cresterii economice din Statele Unite. Stam bine, chiar foarte bine cu lichiditatea", a precizat seful Ford.

Ford a iesit pe pietele de capital ca sa imprumute mai mult de 23 miliarde dolari in 2006.

Seful companiei a adaugat ca nu vrea sa obtina investitii suplimentare de la Kirk Kerkorian, un actionar ce detine 6,5% din titlurile Ford, sau sa faca presiuni asupra sindicatului sau principal, pentru masuri suplimentare de diminuare a costurilor.

Ford este prezenta pe piata romaneasca, unde a preluat, in acest an, fosta uzina a Daewoo de la Craiova, la care a anuntat ca va incepe productia in 2009.

Primul vehicul Ford produs in Romania va fi Transit Connect si va iesi de pe linia de productie la jumatatea anului 2009.