ALD Automotive, divizia de leasing operational si administrare de flote auto a grupului Societe Generale, estimeaza afaceri de 21-22 milioane euro anul viitor, in timp ce pentru anul acesta compania prognozeaza o cifra de afaceri de 16 milioane euro.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 10,4 milioane euro.

ALD are o flota de 4.285 de autovehicule, contractate de 191 de clienti, iar pentru 2009 compania estimeaza cel putin 50 de clienti noi.

Pentru anul viitor, compania are in vedere dezvoltarea activitatii de remarketing - aproximativ 900 de autovehicule second hand urmeaza a fi vandute de catre ALD Automotive in 2009.

ALD Automotive vrea sa administreze 5.500 de autovehicule la finalul lui 2009.

Reprezentantii companiei au mentionat ca Renault, Ford, Peugeot, Toyota si Volkswagen sunt printre cele mai solicitate marci de masini. Dintre masinile administrate circa 80% sunt clasa compacta.

La finalul lui 2007, ALD Automotive avea peste 3.000 de autovehicule in administrare, de doua ori mai mult decat in decembrie 2006.

Potrivit companiei pe baza datelor APIA, piata de leasing operational are anul acesta intre 10.000 si 12.000 de masini.

"Estimam ca piata de leasing operational full service din Romania va ajunge sa reprezinte 12-14% din totalul pietei de leasing pana la finalul acestui an", a declarat Ovidiu Andreescu, director comercial ALD Automotive Romania.

Potentialul de crestere al pietei romanesti este considerabil prin comparatie cu principalele 7 piete europene, Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania, UK, unde leasingul operational full service reprezinta 60% din totalul pietei de leasing, conform Datamonitor.

ALD Automotive SRL, creata la inceputul anului 2005, este detinuta de BRD Groupe Societe Generale si de compania franceza ALD Automotive, subsidiara a Societe Generale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri