Cel mai mare producator de autoturisme din Rusia, AvtoVAZ, in cadrul caruia grupul francez Renault detine un sfert dintre actiuni, va inchide fabrica pentru 3 saptamani, din cauza vanzarilor in scadere, potrivit analistilor.

Producatorul marcii Lada va opri liniile de asamblare intre 29 Decembrie si 16 Ianuarie, timp in care va moderniza echipamentele pentru a se pregati de lansarea Priora state wagons.

Oficialii AvtoVAZ au refuzat sa spuna daca oprirea temporara este din cauza crizei financiare.

Inchiderea pentru 3 saptamani a fabricii ruse va reduce cu 21.000 de masini productia.

Compania AvtoVAZ, cu sediul in Togliatti in regiunea Volga, este cunoscuta international pentru marca Lada, din care a comercializat 663.500 de autoturisme anul trecut.

Profitul copaniei a crescut cu 57,3% in 2007, la 3,95 miliarde de ruble (166 de milioane de dolari). AvtoVAZ vrea sa vanda 1,5 milioane de automobile anual, pana in 2015.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri