Autovit: Vanzari cu 40% mai mici in ultimele trei luni

Targul de masini Autovit a inregistrat in ultimele doua-trei luni scaderi ale vanzarilor de pana la 40% pe fondul crizei financiare, a declarat directorul de marketing al targului, Dinu Nicolescu.

''In ultimele luni, la targul Autovit s-au inregistrat scaderi drastice ale vanzarilor de masini. Cel putin la noi, comertul de masini second hand s-a diminuat in ultima perioada cu 30% pana la 40%'' a precizat directorul de marketing, Dinu Nicolescu, citat de NewsIn.

La randul sau, dealerul ceh de masini sercond hand, AAA Auto a inregistrat in Romania o scadere a vanzarilor de aproximativ 50%, de la inceputul crizei economice si pana in prezent, potrivit directorului de vanzari al AAA Auto, Alin Ghenea.

Pe de alta parte, pana la instalarea crizei financiare in setorul auto, piata de masini rulate a crescut cu 100% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule din Romania (APIA).

Astfel, achizitia de autoturisme rulate a inregistrat, anul acesta, o crestere de aproape 100%, in 2008 comercializandu-se aproape 170.000 unitati, iar importul necontrolat de masini second hand este unul din principalele cauze ale fenomenului, au mai spus reprezentantii APIA.

"Din cele 391.336 autovehicule vandute in Romania in primele noua luni ale anului, 168.339 unitati constituie numarul de masinilor rulate deja, procentul de masini second hand comercializate in tara crescand fata de anul trecut cu 98,5%", a precizat vicepresedintele APIA, Brent Valmar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Elon Musk lovește din nou: Tesla a lansat pantalonii scurți ”S3XY”
Setari Cookie-uri