Ford poarta discutii cu Geely Automobile Holdings pentru vanzarea Volvo

Ford Motor Co. se afla in dicutii preliminare cu Geely Automobile Holdings Ltd., in legatura cu vanzarea diviziei Volvo, in incercarea de a colecta capital pentru a evita un pachet de ajutor de la guvern, au declarat trei surse avizate.

Ford ar putea primi mai putin de 6,4 miliarde dolari, pretul platit pentru cumpararea Volvo in 1999, a spus una dintre surse, ce a refuzat sa fie numita pentru ca discutiile sunt in curs de desfasurare. Ford a contactat si Chery Automobile Co. si Chongqing Changan Automobile Co, au mai spus sursele.

Grupul american Ford a inregistrat anul trecut o pierdere record de 14,6 miliarde dolari si incearca sa evite sa solicite imprumuturi de la guvern pentru a supravietui contextului economic, dupa ce vanzarile din Statele Unite au scazut la cel mai mic nivel din ultimii 27 de ani, scrie NewsIn.

Cumpararea ultimei marci europene de autoturisme de lux ce apartine Ford ar face ca fondatorul Geely, Li Shufu, sa-si indeplineasca ambitia de a se extinde la nivel international, desi vanzarile Volvo sunt in scadere. "Li are spirit antreprenorial si este lipsit de frica", a spus Tim Dunne, analist auto in cadrul J.D. Power and Associates. Mark Truby, purtatorul de cuvant al Ford, si Zhang Xiaodong, purtatorul de cuvant Geely, au refuzat sa comenteze.

Doua dintre surse au precizat ca Geely, ce fabrica autoturisme compacte in valoare de 6.000 dolari, a abordat pentru prima oara Ford cu un an in urma, inainte ca grupul american sa ia decizia de a vinde divizia suedeza. Discutiile preliminare au inceput in decembrie, dupa ce Ford a anuntat ca ia in considerare o posibila vanzare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri